Urmărire cu focuri de armă sfârşită în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi hoţi de motorină au fost alergaţi de poliţişti pe autostradă. Peripeţia lor s-a sfârşit cu un dosar care a ajuns pe rolul Judecătoriei Topoloveni, hoţii riscând ani grei de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Şoferii de TIR  care se opresc în parcările de pe autostrada Bucureşti – Piteşti pentru a se odihni trebuie să fie foarte atenţi la persoanele suspecte, care dau târcoale autocamioanelor, altfel riscă să nu îşi mai poată continua drumul din lipsă de combustibil. Este cazul mai multor şoferi de TIR care s-au trezit fără motorină în rezervoare după ce au fost prădaţi de hoţi în timpul nopţii, când se odihneau în cabină.


Hoţii nu mai ştiu de frică nici şoferii, acţionând în timp ce aceştia sunt în cabina TIR-ului, dar nici poliţiştii care îi opresc, hoţii ajungând să fie opriţi după urmăriri ca în filme şi focuri de armă trase asupra lor.


Răsturnări de ... situaţie
Povestea s-a repetat şi la începutul lunii iulie, în noaptea de 4 spre 5 iulie când un echipaj de poliţie care patrula pe A 1 a observat un o maşina care circula cu luminile stinse . Oamenii legii i-au făcut semn şoferului să oprească, însă acesta a accelerat şi a aprins farurile, îndreptându-se în viteză spre comuna Răteşti.  Poliţiştii au încercat să oprească maşina la un filtru rutier în zona podului Neajlov. Dorind să ocolească filtrul, şoferul a virat brusc dreapta, a derapat şi s-a răsturnat în şanţ. Cei doi hoţi aflaţi în maşină au luat-o la fugă pe câmp, în direcţii opuse. Deşi poliţiştii i-au somat să se oprească şi au executat mai multe focuri de avertisment, aceştia au continuat să fugă, cu poliţiştii pe urmele lor.


„Inculpatul Marian Cîrstea a fost prins după aproape 1 km după ce organele de poliţie au început urmărirea sa, moment în care a fost apelat pe telefonul mobil de coinculpatul Constantin Cristian Petrişor, fiind avertizat să nu spună nimic întrucât este ascultat de un poliţist, care i-a luat mobilul”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

În urma percheziţiei corporale şi a maşinii cu care cei doi erau la furat au fost găsite 9 bidoane cu 315 litri de motorină, un furtun folosit la sustragerea combustibilului din rezervoare, un dispozitiv de tip „pontoarcă” dintr-o cheie inelară cu capete polizate şi un briceag. Cel de-al doilea suspect, Constantin Cristian Petrişor a fost găsit după două zile, ascunzându-se la nişte rude.


Antecedente într-ale furtului
Acesta a mai acţionat în parcarea de la kilometrul 80 de pe autostradă şi în noaptea de 7 mai 2009 când au furat din rezervorul unui TIR 450 de litri de motorină depozitate în opt bidoane de plastic, pe care le-a abandonat pe un câmp atunci când a văzut mai mulţi poliţişti apropiindu-se.


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni i-au trimis în judecată săptămâna trecută pe Constantin Cristian Petrişor şi Marian Cîrstea pentru furt calificat, dosarul urmând a fi soluţionat de magistraţii Judecătoriei Topoloveni. 



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite