Piteşti: Contractul colectiv de muncă, motiv de ceartă la Universitatea din Pitești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Contractul colectiv de muncă, motiv de ceartă la Universitatea din Pitești
Piteşti: Contractul colectiv de muncă, motiv de ceartă la Universitatea din Pitești

Contractul colectiv de muncă, motiv de ceartă la Universitatea din Pitești Mai mulţi membrii de sindicat ameninţă cu greva foamei Universitatea din Piteti este ultima instituție de acest gen din țară care nu are încă un contract colectiv de muncă încheiat. Sindicatele au venit, în decembrie 2008, cu o propunere de contract colectiv de muncă. De atunci, ședințe peste ședințe și niciun rezultat concret.

Conducerea Universității nu acceptă actualul contract
Multă vreme, rectorul Gheorghe Barbu s-a ferit să semneze acest contract colectiv de muncă pentru că se temea de criză. De fapt, nu l-a semnat niciodată, dar în ultima şedinţă de senat a universităţii s-a votat în unanimitate că toţi membrii sunt de acord cu toate prevederile legale ale contractului colectiv de muncă. În consecină, chiar dacă rectorul nu a semnat acest contract, el a fost depus la Direcţia Munii şi Protecţiei Sociale. „Legea 130/art. 126 dă această posibilitate, de a considera drept legal un contract care nu e semnat de rector, dar care e susținut de procesele verbale din ședințele în care au fost aprobate prevederile respectivului contract.” Ulterior, șeful comisiei paritare, prof. Univ. Mihai Breslașu a venit cu recomandarea ca acest contract să nu fie respectat pentru că a fost înregistrat „mişeleşte”, după cum se exprima chiar dânsul în timpul unui dialog social organizat ieri la Prefectură. „L-au înregistrat mişeleşte şi recomandăm să nu-l respectăm, pentru că asta ar însemna să-l recunoaştem”, spunea Mihai Breslaşu.  Din acest motiv, acesta a anunţat că-şi retrage semnătura de pe acest contract colectiv de muncă.
Profesorii vor face greva foamei
În luna septembrie, 15 mebrii ai SLUP(Sindicatul Liber al Universităţii din Piteşti) vor face greva foamei în faţa Ministerului Educaţiei dacă nu se rezolvă această problemă şi altele din cadrul Universităţii din Piteşti. „Am anunţat deja că vom face greva foamei în faţa ministerului dacă nu se rezolvă toate problemele din această universitate. Ni se vor alătura şi 100 de profesori din mediul preuniversitar, nemulţumiţi şi ei de stadiul în care a ajuns sistemul de învăţământ românescu”, declara în această dimineaţă Mircea Bărbuceanu, vicelider SLUP.   

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite