Se rupe Uniunea la Pitești? Liberalii îi acuză pe socialiști de încălcarea protocolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii USL, Crin Antonescu (centru), Victor Ponta (dreapta) şi Daniel Constantin, mulţumiţi de rezultatul alegerilor
Liderii USL, Crin Antonescu (centru), Victor Ponta (dreapta) şi Daniel Constantin, mulţumiţi de rezultatul alegerilor

Liberalii piteşteni îi acuză pe social-democraţi că au încălcat protocolul USL, după ce, miercuri, la şedinţa de constituire a Consiliului Local Piteşti, au fost aleşi viceprimari doi membri ai PSD.

Primul viceprimar a fost propus chiar de către primarul Tudor Pendiuc, în persoana actualului viceprimar, Cornel Ionică, din cadrul PSD, informează NewsIn. Discuțiile s-au aprins ulterior, după ce grupul PSD a insistat să aibă și al doilea mandat de viceprimar, propunându-l pe Laurenţiu Zidaru, profesor de informatică la Liceul I.C. Brătianu, iar grupul PNL avea propria propunere, consilierul local Radu Perianu.

Cornel Constantin Ionică şi Laurenţiu Zidaru au ieşit câştigători în urma votului din Consiliul Local.

Radu Perianu, preşedintele PNL Piteşti, care a şi candidat pentru funcţia de viceprimar, a acuzat o gravă încălcare a protocolului USL. PNL Pitești a cerut să se respecte protocolul uniunii şi un post de viceprimar să fie al liberalilor, urmând să ceară şi părerea comisiei de arbitraj de la nivel național.

În Consiliul Local Piteşti, USL are 16 consilieri locali - 3 PNL și 13 PSD - dintr-un total de 23.

Miercuri a fost instalat în funcție și primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, care a obţinut cel de-al șaselea mandat, cu aproape 70% din voturi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite