Piteşti: Unde puteţi să faceţi analize medicale în Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Efectuarea unor analize medicale, fie ele mai mult sau mai puţin complicate, sunt consumatoare de timp şi de bani. Dacă vrei să mai economiseşti ceva bani, atunci rişti să aştepţi destul de mult pentru efectuarea unor analize.




Analizele uzuale de sânge sau urină se pot efectua în orice spital sau centru medical din Piteşti, de la cele de stat la cele private. Pentru analize mai complexe, gen computer tomograf, nu există altă soluţie decât să vii la programare.


Trei centre au computer tomograf
În Piteşti doar trei centre medicale dispun de computer tomograf pentru cei care necesită investigaţii de asemena natură. Orice parte din organism poate fi scanată cu ajutorul computerului tomograf, în funcţie de trimiterea medicului. Singurul tomograf de stat este cel de la Spitalul Militar din Piteşti, şi, pe lângă acesta, există alte două asemena aparate, la Centrul Medical Elim şi la Clinica Solomed. Dacă are trimitere de la medic pentru efectuarea în regim compensat  a unui asemena examen, pacientul trebuie să se programeze la Centrul Medical Elim, care are încheiat contract cu CAS. Dacă pacientul are foarte multă răbdare, poate face acest examen medical gratuit, dar are de aşteptat de la trei săptămâni în sus, pentru că numai pe luna mai, până la jumătatea lunii, la Elim erau deja programate 150 de persoane pentru acest tip de investigaţie. La Solomed, se poate rezolva mai rapid, dar costă în jur 100, 150 de lei investigaţia, în funţie de trimiterea medicului curant. Computer tomograf există şi la Centrul de Diagnostic al Spitalului Judeţean Piteşti, dar pentru că aparatul are peste zece ani vechime, nu mai este folosit decât pentru investigaţii la nivelul craniului.


Pachete de analize…la promoţie

Clinicile private oferă şi abonamente pentru diverse pachete de analize. Spre exemplu, la Elim, cu un abonament de 29 de lei pe lună, clientul beneficiază de consultaţii de medicină general, de specialitate, analizele de laborator (calcemie, magnezemie, hemoleucograma, creatinină, uree), ecografie abdominală, vaccinare antigripală (fără vaccin inclus). Analizele se efectuează de două ori pe an pentru acest gen de abonament. Un abonament mai costisitor, de 95 de lei pe lună, cuprinde cam toate analizele necesare, ori de câte ori este nevoie, în preţ fiind incluse şi vaccinările antigripale sau testul Babeş-Papanicolau. Abonamente pentru pachete de analize oferă şi alte clinici private, ca Dr. Luca şi Doctor Irimia. Clinica Doctor Irimia este singura din Piteşti care oferă şi servicii de chirurgie plastică de orice tip.



Preţuri aproximative din centrele private

Radiografie standard în două planuri -35 de lei, mamografie -35 de lei/sân, radiologie pulmonară -35 de lei, ecografie general -aproximativ 65 de lei, viremie hepatita B sau C- 500 de lei, examen de specialitate-30 de lei. Un set complet de analize pentru verificarea stării generale de sănătate costă între 150 şi 500 de lei, în funcţie de cât de amănunţite sunt investigaţiile, de centrul ales, sau de efectuarea lor la stat ori la privat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite