Un piteştean la „Românii au talent"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Selea, de 11 ani, din Piteşti, a cântat alături de mama sa pe scenă, în faţa juriului de la „Românii au talent" şi au trecut de preselcţie cu trei voturi.

Iulian a participat la preselecţia care a avut loc la Cluj în luna august 2010. Despre cum a decurs aceasta, „Mergeam la un festival de muzică şi auzisem de preselecţiile care se făceau prin ţară pentru concursul Românii au talent. Eram în maşină împreună cu părinţii mei, când m-am gândit că n-ar fi rău să încerc şi eu să văd cum este şi, poate cine ştie, am noroc şi trec de preselecţie. La cea de la Cluj m-am înscris cu un duet realizat împreună cu mama mea, Ileana. Pentru un duet mamă-fiu, am ales piesa România. Am avut mari emoţii, dar am fost susţinuţi moral de tatăl meu, Cristian Selea. Apoi, la scurt timp, am primit un telefon şi am fost anunţat că am trecut de prima preselecţie. În duminica aceleiaşi săptămâni, la prânz, am fost prezenţi la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. Aici ne-am întâlnit cu membrii juriului, format din Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu. Părinţii mei au fost foarte stresaţi şi preocupaţi în acea zi, deoarece eu răcisem destul de tare pe Valea Crişului şi mi s-a pus diagnosticul de laringită cronică. Totuşi, nu am vrut să renunţ la participarea la acest concurs, dar după aceea am avut nevoie de o pauză vocală destul de lungă. Am luat preselecţia cu trei voturi pentru şi acum aşteptăm să le arătăm românilor de pretutindeni cât de mult iubeşte muzica echipa 2 is fairplay. Vom apărea la televizor într-una din ediţiile de săptămânile viitoare şi sper să fim pe placul publicului spectator", spune tânărul artist.

Munceşte patru ore pe zi

Iulian Selea merge la şcoală, face repetiţii la Papatul copiilor din piteşti, sub îndrumarea Adinei Sima, profesoara de canto, îşi face temele şi, seara, iese cu tatăl său să se plimbe pe role. Are destul de puţin timp pentru a mai fi cu adevărat copil, pentru a se juca atât cât doreşte, dar face totul cu plăcere. « Vreau să cânt, îmi place să fiu pe scenă şi oamenii să mă aplaude. Îmi place şi să mă joc, dar eu îmi dorec să ajung un cântăreţ cunoscut. », spune Iulian. În patru zile din săptămână, exersează câte trei sau chiar patru ore pe zi, totul în afara programului de la şcoală. Face şi cursuri de dans pentru că prezenţa scenică este foarte importantă pentru o vedetă. « Este foarte ambiţios şi munceşte mult. Este atât de energic încât nici la masă nu poate să stea liniştit », spune tatăl lui Iulian.

A moştenit vocea de la părinţii săi

Iulian este frumos, talentat şi deştept. Frumuseţea şi talentul le-a moştenit de la părinţii săi. Atât masa cât şi tatăl lui au cochetat cu muzica, mama sa câştigând şi premiul Cântarea României cu mai mulţi ani în urmă. Tatăl său a cântat în corul şcolii şi a studiat cu un mare maestru , profesorul Popescu Emanuel.  « Îi place foarte mult să cânte, atât de mult încât nu se mai opreşte. Ne cântă toată zius prin casă », spune Cristian Selea, tatăl lui Iulian. Totuşi, părinţii lui au realizat că industria muzicală a rămas un domeniu dur şi care cere multe sacrificii. « Orice părinte spera ca fiul sau fiica lui să ajungă vedetă, să fie cunoscut, dar ne dăm seama că este un domeniiu foarte dur, mai ales pentru un copil », adaugă Cristian Selea, tatăl lui Iulian.

Îi place şi matematica

Chiar dacă el îşi doreşte să fie vedetă, iar părinţii lui îl susţin cu toate resursele financiare şi afective pe cale le au, şcoala este şcoală şi e lucru serios. Iulian nu scapă nici de învăţat, merge la şcoală cu plăcere şi  are mulţi prieteni acolo. Temel sunt sfinte şi nu are voie să le rateze niciodată. Tatăl său îl ajută să lucreze la matematică şi să recupereze materia atunci cânt lipseşte de la şcoală pentru a merge la concursuri. A câştigat locul întâi pe judeţ la concursul de matematică intitulat « Olipmicii cunoaşterii ».  Matematica este punctul forte şi al fratelui său, Sabin, care are 11 ani şi jumătate.

A cântat şi a câştigat, cu mâna în gips

Iulain a câştigat de curând premiul cel mare la Festivalul Sunetul Muzicii, preşedinte de jutiru fiind Mihai Trăistaru. Acesta a fost un festival pe care aproape la ratat din cauza unui accdinte de ...joacă. « Am mers cu el să se plimbe cu rolele prin Piaţa Primăriei. Mereu ieşim pe acolo, seara, cu alţi copii. A căzut şi şi-a rupt mâna dreaptă. Am vrut să-l scoatem din concurs pentru că avea mâna ruptă, dar Mihai Trăistariu ne-a spus să venim totuşi. Am mers şi a câştigat concursul cu mâna ruptă. », îşi aminteşte tatăl lui Iulian păţania petrecută vara aceasta. Din această întâmplare Iulian spera totuşi să obţină un mic avantaj, mai exat sp scape de temele pentru vacanţă: « Le povestea tuturor că a scăpat de caietul de teme pentru vacanţă, la română şi matematică, pentru că are mâna dreaptă ruptă şi nu mai are cum să scrie. Atunci i-am reamintit eu că el, totuşi, este stângaci », spune tatăl lui Iulian, amuzat de episod.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite