Un jandarm argeşean se şcoleşte în Germania şi S.U.A.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul Marius-Cezar Toma din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş – Compartimentul Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale participă la două programe de studiu în Germania și SUA.

Căpitanul Marius-Cezar Toma din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş – Compartimentul Prevenirea şi Combaterea Faptelor  Antisociale participă la Programul pentru Studii Avansate de Securitate, ce se desfăşoară la Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Garmish-Partenkirchen, Germania precum și la o sesiune de studiu în teren în S.U.A, la Washington D.C .

În ce constă o sesiune de studiu


Acest centru este o instituţie de educaţie germano-americană în domeniul securităţii şi apărării şi organizează Programul pentru Studii Avansate de Securitate (Program in Advanced Security Studies - PASS).

 Programul oferă un curs de zece săptămâni pentru oficiali guvernamentali, militari (ofiţeri) şi personal din cadrul universităţilor de stat şi oferă studii în domeniul politicilor de securitate, problemelor de apărare, relaţiilor internaţionale şi subiectelor conexe. La acesta participă 47 de ţări cu 131 de reprezentanţi.

În primele şase săptămâni, participanţii urmează un curriculum de bază, care fundamentează o înţelegere comună a aspectelor critice de securitate la nivel mondial. Activităţile de bază includ prelegeri în plen şi în grupuri mici (seminarii), conduse de profesori din cadrul Facultăţii Marshall Center .

La ce îl ajută aceste programe


Capitanul Marius Cezar Toma, care urmează să revină în ţară la începutul lunii iunie, a apreciat ca fiind foarte bună sesiunea de studiu în teren in S.U.A. considerand că acest aspect completează activităţile de bază la clasă, permiţând participanţilor să studieze instituţiile internaţionale şi naţionale în domeniul securităţii şi să vorbească cu factorii principali de decizie şi management din cadrul acestor structuri. Destinaţiile variază de la curs la curs şi includ Washington D.C., Berlin sau Bruxelles.

Jandarmul argeșean va deveni un foarte bun cunoscător pe segmentele  - Securitate Globală - Tendinţe şi perspective: teorii şi relaţii internaţionale de securitate, politici de securitate internaţională; provocări globale;  - Provocări transnaţionale: impactul diferitelor „soft security” ameninţări la adresa securităţii naţionale şi internaţionale, probleme de energie; criminalitate şi corupţie; rolul democraţiei în facilitarea securităţii; - Cooperare internaţională de securitate: ameninţările la adresa securităţii în secolul 21 cu care se confruntă ONU, NATO şi UE;- Securitate Naţională: Strategia de securitate naţională în curs de dezvoltare; influenţe internaţionale şi interne la adresa strategiei; economia de apărare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite