Piteşti: Ultima zi de vacanţă, la săniuş şi patinoar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima zi de vacanţă i-a scos din case pe elevii piteşteni, care au vrut să încheie în forţă perioada de repaos de care au beneficiat încă dinainte de Crăciun.

Ultima zi de vacanţă i-a scos din case pe elevii piteşteni, care au vrut să încheie în forţă perioada de repaos de care au beneficiat încă dinainte de Crăciun. Zeci de tineri au invadat patinoarele din Parcul Ştrand şi din Pădurea Trivale.

Îmbiaţi de muzica de pe margine, unii dintre ei au făcut adevărate piruete pe gheaţă.

Vremea a ţinut cu şcolarii

„N-am fost decât de două ori în vacanţa asta la patinoar. Îmi place foarte mult, am venit cu tati care mă susţine de pe margine. E frumos, mai ales că nu e deloc frig”, se bucură Iulia Micu, elevă în clasa a noua. Bucuria mare a fost pentru copii că însăşi vremea a ţinut cu ei în ultima zi din vacanţă de iarnă.

„Ninge şi e aşa de frumos. Îmi place atmosfera de aici, dar de mâine e păcat că începe şcoala, mi-ar fi plăcut să mai fiu liberă, chiar dacă mi-e puţin dor de colegii mei. Mâine o să ne povestim unii altora cum am petrecut sărbătorile”, ne-a spus Alexandra Miruna Mihai, de nouă anişori.

Cei care s-au temut să cadă pe gheaţă au ales ca formă de relaxare înainte de ore săniuşul. Înarmaţi cu săniuţe normale sau din plastic, tinerii şi-au luat prietenii şi părinţii şi s-au dat pe derdeluşurile din Trivale şi din cartierul Nord.

„Parcă nu e iarnă dacă nu mă dau cu sania. Am venit acum pentru că de mâine începe şcoala şi mi-e teamă că nu o să mai am aşa de mult timp liber”, spune Ştefan Ilie, un copil de zece ani.

An Nou, investiţii noi

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş s-a pregătit şi el pentru începutul lui 2011.

„2011 le aduce elevilor şase microbuze în zone din judeţ în care chiar era nevoie de ele, în plus, preşcolarii se vor bucura de materiale didactice noi, pentru că toate grădiniţele din Argeş au fost utilate prin intermediul unui program finanţat de Guvern, iar jucăriile au fost deja distribuite. Tot la început de an au fost alocaţi 390 000 de lei pentru repararea şi reabilitarea unor unităţi şcolare din judeţ”, ne-a spus prof. Gabriel Bratu, inspector general al IŞJ Argeş.

CIFRĂ: În total, 97 260 de elevi argeşeni vor reveni mâine în bănci.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite