Ultima şpagă dată de tineri guvernului Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Le-au dat ultima şapgă şi i-au învitat să plece! Aproape 100 de tineri s-au adunat aseară în faţa pPrefecturii Argeş pentru a protesta într-un mod inedit împotriva măsurilor actualei guvernări.

Tinerii au depus monede şi lemne în faţa instituţiei în semn de protest. Gestul simbolic a fost acela de a oferi o ultimă şpagă politicienilor care guvernează. "Îi invităm pe toți cetățenii liberi ai țării ca vineri, 28 mai, ora 18.00 să depună o monedă de 10 bani pe trotuarul din fața clădirii prefecturilor județene. Programul ultima șpagă - moțiunea de cenzură a cetățeanului român", sună textul de “invitaţie” la protest. Prin acest protest se cere  "reducerea cu 25 % a sărăciei prin reducerea 100% a guvernului actual". La Piteşti, mai mulţi tineri s-au adunat în faţa prefecturii pentru a face gestul simbolic de a oferi o ultimă şagă într-o ţară unde aceasta a devenit sport naţional.


Piteştenii le-au oferit bani şi…lemne

Tinerii piteşteni care au participat la protest au venit nu doar cu câte o monedă de 10 bani în faţa prefecturii, ci au adaptat protestul la sitauţia locală. Au adus şi grămăjoare de lemne pentru “primul pădurar al judeţului”. “Lemnele sunt special aduse pentru prefectul de Argeş, reprezentantul guvernului în teritoriu. Lemne pentru rpimul pădurar al judeţului”, a spus Alexandru ştefan, unul dintre protestatari.


Nu s-au zgârcit, au dat şi câte 50 de bani
Pentru a fi mai convingători la adresa politicienilor care guvernează, tinerii piteşteni nu s-au zgârcit la ultima şpagă. Uniidintre ei au oferit câte o monedă de 50 de bani pentru a contribui mai mult la scoaterea României din criză. “de la mine, fie, 50 de bani! Poate aşa iese şi ţara din criză şi le rămâne şi de şpagă”, a comentat Andrei, unul dintre protestatarii prezenţi.


Au cerut demisia guvernanţilor

Tinerii piteşteni protestatari au cerut, în acest fel, demisia actualei puteri. “Le-am oferit, simbolic, ultima şpagă. Este un act civic de protest împotriva măsurilor de austeritate ale guvernului Boc-Undrea. Îi poftim să-şi dea cu toţii demisia de onoare şi să ne lase!”, a comentat Mihai Badea, de 22 de ani.





Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite