FOTOGALERIE Udrea şi Băsescu, goi în Galeria de artă naivă din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea şi Traian Băsescu au fost pictaţi nud
Elena Udrea şi Traian Băsescu au fost pictaţi nud

Preşedintele României şi ministrul Turismului sunt pictaţi goi puşcă, în rolul lui Adam şi al Evei. Tabloul este expus la Galeria de artă naivă a Muzeului Judeţean Argeş şi este realizat de un artist naiv din Iaşi.

Personalităţile de la cârma ţării şi de pe scena politică au fost deseori surse de inspiraţie pentru artişti.

Cel mai recent exemplu îl constituie două tablouri expuse ieri, până la sfârşit de noiembrie, la Galeria de Artă Naivă a Muzeului Judeţean Argeş.

Cu prilejul Expoziţiei naţionale de artă naivă, la care au luat parte 73 de artişti amatori din toată România, au fost aduse la Piteşti picturi, sculpturi şi lucrări de tapiserie cu diverse teme.

Unul dintre cele mai scandaloase este cel cu numele "Adam şi Eva" care-i prezintă pe Traian Băsescu şi Elena Udrea goi puşcă lângă copacul cunoştinţei binelui şi răului din grădina Edenului. Băsescu este reprezentat gravid, iar în rolul şarpelui apare Ion Iliescu, care are pe frunte emblema comunismului, Secera şi ciocanul.

Elena Udrea şi Traian Băsescu au fost pictaţi nud

Click pe poze pentru a vedea galeria foto!

Băsescu, pictat în cosciug

"Este o expoziţie fără limite, fiecare a creat ceea ce şi-a dorit. S-au atins şi de politică, de Traian Băsescu şi Elena Udrea", ne-a spus Spiridon Cristocea, directorul Muzeului Judeţean Argeş.

Pictura, care aparţine lui Calistrat Robu, din Iaşi, nu este singura care îl are în prim plan pe preşedintele României. Într-un alt tablou al aceluiaşi autor, intitulat "Moartea celor care au creat criza" apare Traian Băsescu mort, în cosciug.

Băsescu apare mort în tabloul "Moartea celor care au creat criza"

Premianţii expoziţiei

Expoziţia Naţională de Artă Naivă a ajuns la ediţia a 43-a şi a adunat 170 de lucrări. Premianţii au fost următorii:

- premiul tinereţii, acordat de Centrul Creaţiei Populare, a fost primit de Rodica Răduşcă din Buftea;

- premiul pentru sculpură "Din Vasilescu", acordat de Muzeul Judeţean Argeş, a fost primit de bucureşteanul Gavril Nichiţean;

- premiul pentru pictură "dr. Ioan Grigorescu", acordat de Centrul Creaţiei Populare, a fost primit de Ana Boţa, din Aiud.

Cele mai reuşite creaţii rămân în patrimoniul Galeriei, care numără până acum peste 900 de lucrări.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite