UPDATE: Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florea Costache, va fi înmormânat astăzi, la cimitirul Sfântul Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doliu la Consiliul Judeţean. Toţi cei care l-au cunoscut pe vicepreşedintele acestei instituţii, Florea Costache, îi deplâng acum trecerea în lumea celor drepţi.

 Vestea şocantă a lovit atât familia, cât şi colegii şi cunoscuţii, sâmbătă noaptea când, în urma unei complicaţii a bolii cronice de care suferea, Florea Costache a încetat din viaţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Deşi starea sa de sănătate începuse să evolueze şi acesta ieşise din comă, sâmbătă vicepreşedintele a făcut o hemoragie digestivă care nu a mai putut fi oprită de medici, cauzându-i decesul.

Firul tragic al evenimentelor care s-a abătut asupra familiei Costache a început în urmă cu o săptămână, în noaptea de Sfântul Ion, atunci când mama vicepreşedintelui a fost violată şi tâlhărită în casa sa din comuna Izvoru. La numai câteva ore după această tragedie, starea de sănătate a lui Florea Costache s-a înrăutăţit, fiind internat la Spitalul Judeţean din Piteşti cu ciroză hepatică şi apoi transferat la secţia de Tearpie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală.

image

                    Florea Costache  Foto: Consiliul Judeţean Argeş


Slujba de înmormânatre va începe la ora 13.00
Sicriul cu trupul neînsufleţit al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean a fost depus ieri, la ora 14.00, în capela Bisericii Mavrodolul, acolo unde colegi, rude, dar şi cunoscuţi au venit să aprindă o lumânare şi să se roage pentru sufletul său. Sicriul va rămâne aici până mâine la ora 10.00, când va fi oficiată slujba de înmormântare. La ora 12.00 sicriul va fi depus în holul Consiliului Judeţean, acolo unde a fost amenajat déjà un altar cu poza sa şi au fost aprinse câteva lumânari în amintirea lsa. Angajaţii instituţiei îşi vor putea lua la revedere de la cel care le-a fost şef, dar şi prieten. La ora 13.00 cortegiul funerar va porni spre cimitirul Sfântul Gheorghe pe traseul str. Victoriei –Bdul. Eroilor-Str. Nicolae Dobrin.

image

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Florea Costache a fost depus la capela Biserii Mavrodolu. Foto: Loredana Dascălu


A fost primul preşedinte al CJ Argeş după Revoluţie

Florea Costache a fost primul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş (1992-1996) de după Revoluţie. S-a născut la 18 iulie 1954, în comuna Izvoru, a urmat Facultatea de Energetică a Universităţii Politehnice din Timişoara, pe care a absolvit-o, în anul 1979, ca şef de promoţie. A debutat în activitatea profesională ca inginer la Electrocentrale Piteşti, unde a lucrat pînă în anul 1990, după care, o perioadă de doi ani a ocupat funcţia de director al Întreprinderii Judeţene de Gospodărire Comunală şi Locativă Piteşti (1990-1992), dovedind competenţe profesionale şi de conducere remarcabile. Vicepreşedinte al CJ Argeş a devenit în anul 1996.

image

Familia nu s-a despărţit nicio clipă de trupul vicepreşedintelui CJ Argeş. Foto: Loredana Dascălu

Toţi cei care l-au cunoscut au numai cuvinte de laudă la adersa lui Florea Costache şi regretă trecera lui în nefiinţă. Florea Costache era cunoscut drept un om spiritual, foarte inteligent şi cu o mare credinţă în Dumnezeu. Cei care l-au vizitat la birou ştiu că avea mereu pe masă o Biblie. Pe parcursul celor 19 ani de activitate administrativă, a contribuit major la dezvoltarea economică, socială şi culturală a judeţului Argeş, prin iniţierea şi realizarea unor proiecte de anvergură, dintre care amintim: Biblioteca Judeţeană Argeş, extinderea Muzeului Judeţean Argeş şi refugiul Salvamont Cota 2000 Transfăgărăşan. 

Programul ceremonialului funerar
Marţi, 18 ianuarie, va fi condus pe ultimul drum vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florea Costache. Pentru cei ce doresc să îi aducă un ultim omagiu, slujba religioasă va avea loc la Biserica Mavrodolu, după care trupul neînsufleţit va fi depus la Consiliul Judeţean, instituţie pe care a slujit-o cu credinţă şi devotament timp de 19 ani. Vă prezentăm programul ceremonialului de adio pentru cel care a fost Florea Costache. 
Ora 10.00:      Ceremonia religioasă – Biserica Mavrodolu
Ora 11.30:      Deplasarea cortegiului funerar la Consiliul Judeţean Argeş
Ora 12.00:      Depunerea sicriului în holul Consiliului Judeţean Argeş
Ora 13.00:      Deplasarea către Cimitirul „Sf. Gheorghe”, pe traseul: Consiliul Judeţean Argeş – Strada Mare – Bulevardul Eroilor
– Cimitirul „Sf. Gheorghe”
Ora 14.00:      Ceremonia de înmormântare – Cimitirul „Sf. Gheorghe”


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite