UPDATE Mama vicepreşedintelui Costache, violată cu paznicii la poartă! Trei poliţişti sunt cercetaţi pentru această greşeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Detalii uimitoare ies la iveală în urma cercetărilor făcute în legătură cu modul în care poliţiştii de la Costeşti şi Izvoru au gestionat acest caz. Trei poliţişti, un subofiţer şi doi ofiţeri, sunt cercetaţi disciplinar pentru felul în care a fost realizată ancheta la faţa locului în cazul violului mamei vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Maria Costache.



Corpul de Control a verificat modul în care poliţiştii au gestionat cazul iar ofiţerul care se ocupă de cercetări urmează să stabilească cine se face vinovat.


Inspectorul şef al IPJ Argeş, comisarul şef Dumitru Nicolae, a declarat ieri că este vorba de ajutorul de şef de post din comuna Izvorul, dar şi de comandantul Poliţiei Costeşti şi adjunctul acestuia.


Ajutorul şefului de la postul de Poliţie Izvoru s-a deplasat în două minute acasă la Maria Costache, împreună cu doi agenţi de pază, după ce femeia a reclamat că cineva i-a spart un geam de la casă. Poliţistul a discutat cu aceasta şi a plecat apoi la cel mai apropiat bar din comună în căutarea suspectului, crezând că este vorba de vreun sătean care a băut cam mult de Sfântul Ion. I-a lăsat însă pe cei doi agenţi de pază la poarta bătrânei.

Între timp, violatorul, vecin cu bătrâna, a sărit gardul şi a pătruns în casa acesteia, prin spate, tâlhărind-o şi violând-o, în timp ce paznicii aflaţi la poartă nu bănuiau nimic. Când aceştia au luminat cu lanternele spre casă, violatorul s-a speriat şi a fugit.


“E vorba de ajutorul de şef de post, care după părerea mea are o vinovăţie mult mai mică. Ajutorul şefului de post s-a deplasat la faţa locului, era vorba de un geam, o distrugere, a stat de vorbă cu victima, a plecat să facă investigaţii şi apoi s-a deplasat la postul de poliţie să ia jandarmul, pentru că erau în patrulă mixtă. Doi agenţi de pază de la firma respectivă au stat la poartă. Poliţistul respectiv a luat un minim de măsuri. În timp ce agenţii de pază erau la poartă violatorul a venit înapoi şi a intrat prin spatele casei, ori victima nu a avut nicio reacţie datorită afecţiunilor medicale pe care le avea, nu a ţipat, nu a strigat. Cei doi de la firma de pază, la un moment dat au aprins lanterna şi au luminat spre casă şi atunci s-a speriat şi a fugit, dar nu a fost văzut. Agenţii nu au intrat în curte, era vorba de ora 22, cum să intri la cineva în curte, cu ce drept?”, a spus inspectorul şef Dumitru Nicolae.


Conducerea IPJ Argeş a hotărât să nu mai prelungească împuternicirea comisarului Iulian Olteanu, şeful Poliţiei Costeşti şi a adjunctului acestuia, inspector George Puiulescu, cele două funcţii fiind ocupate interimar de comisarul şef Gheorghe Ciolan şi comisarul Constantin Nichita.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite