Tudor Pendiuc în topul primarilor cu cele mai mari salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Piteştiului ocupă locul şapte, imediat după primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Tudor Pendiuc câştigă lunar  5.170 de lei, devansând primari din oraşele mult mai mari precum Braşov, Sibiu, Constanţa, Cluj sau Craiova.

Site-ul econtext.ro a realizat un top cu salariile primarilor din oraşele reşedinţă de judeţ din România. Conform acestuia, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc se situează pe locul şapte cu un venit lunar de 5.170 lei. Edilul Piteştiului câştigă mai bine ca majoritatea primarilor din ţară şi chiar mai bine decât omologii săi din marile oraşe. Astfel, conform topului, primarul Pendiuc i-a devansat pe edilii din Braşov, Sibiu, Constanţa, Cluj şi Craiova, oraşe mai mari şi ca suprafaţă, dar şi ca număr de locuitori.


Nici primarul nu îşi poate explica de ce are salariul mai mare decât omologii săi din oraşe mai mari.
“Aceste salarii sunt stabilite prin lege, în funcţie de numărul de locuitori. Noi suntem încadraţi ca oraş de categoria a II-a. Mă surprinde că unii omologi care sunt de acelaşi grad câştigă salarii mult mai mari ca mine. Probabil că au hotărâri judecătoreşti pe care le-au câştigat în instanţă. Cât despre primarii din oraşele mai mari care câştigă mai puţin, nu pot să-mi explic cum se întâmplă lucrul acesta, nu ştiu. Eu nu am niciun spor”, spune edilul.
Pendiuc câştigă aproape cât edilului Bucureştiului, salariul lui Sorin Oprescu fiind cu doar 132 de lei mai mare, deşi oraşul pe care îl conduce este de zece ori mai mare.


Salariu mai mic
Conform declaraţiei de avere depusă de edilul Piteştiului, venitul anual al acestuia din salariul de primar a scăzut cu peste 38.000 lei ca urmare a reducerilor bugetare, de la 82.541 lei cât a încasat în anul 2008 la 44.063 în 2010.


“Se simte la cheltuieli, dar m-am încadrat în veniturile respective şi mi-am adaptat cheltuielile”, a spus Tudor Pendiuc despre reducerea salariului.
În plus, Tudor Pendiuc mai încasează venituri de la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Piteşti, fiind conferenţiar universitar doctor şi de la Ministerul Finanţelor, Comisia Naţională de Împrumuturi. Din profesia de dascăl a câştigat anul trecut 26.870 lei, iar de la Ministerul Finanţelor 316 lei. Soţia sa a contribuit la bugetul familiei, în calitate de director al Şcolii Populare de Arte cu 33.905 lei.


Vilă şi apartament la o aruncătură de băţ

Primarul Pendiuc a mai trecut în declaraţia de avere trei terenuri moştenite de soţia sa în comuna Salcia, Judeţul Teleorman şi un teren intravilan de 2064 mp pe strada Stadionului din Piteşti care este împărţit în vii, livezi, teren arabil, curţi şi construcţii. Edilul deţine un apartament în Piteşti, pe strada Aleea Constructorilor şi o casă pe strada Stadionului de 712 mp, construită în 2005. La o aruncătură de băţ de vila primarului se află blocul în care soţia sa deţine un apartament, pe strada Eroilor nr. 59. Gabriela Pendiuc are şi o casă primită ca moştenire în comuna Salcia.

Soţii Pendiuc mai deţin un autoturism Dacia Logan cumpărat în anul 2008. În declaraţia de avere a primarului figurează şi un împrumut de 9500 de euro contractat anul trecut de la Sora Dorobanţu, scadent în 2014.

Topul salariilor primarilor din România
1.    Gheorghe Nichita , Iaşi – 8.422 lei/lună
2.    Gheorghe Ciuhandu, Timişoara – 8.161 lei/lună
3.    Dorin Florea, Târgu Mureş – 7.472 lei/lună
4.    Aurel Simionescu, Brăila – 5.550 lei/lună
5.    Florin Cârciumaru, Târgu Jiu – 5.408 lei/lună
6.    Sorin Oprescu, Bucureşti – 5.302 lei/lună
7.    Tudor Pendiuc, Piteşti – 5.170 lei/lună
8.    Liviu Volşevici, Ploieşti – 5.077 lei/lună
9.    Vasile Paval, Vaslui – 4.909 lei/lună
10.     Iuliu Ilyes, Satu Mare – 4.875 lei/lună

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite