Piteşti: Trimişi în şomaj tehnic, ca să nu facă grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Lucrătorilor de Cablaje a renunţat la greva programată astăzi la Lisa Draxlmaier, între orele 7.00 şi 9.00, pentru că angajaţii au fost trimişi acasă în şomaj tehnic

În această dimineaţă, la firma de cablaje din Piteşti era programată o grevă de avertisment, între orele 7.00 şi 9.00.

Protestul, anunţat de vineri către conducerea firmei, prin care angajaţii cereau mărirea salariilor cu 30%, a fost suspendat. Motivul?  Majoritatea angajaţilor au fost trimişi acasă, în şomaj tehnic, în zilele de 27, 28 şi 29 iulie.

„Din ce am calculat noi, este vorba despre 80% dintre angajaţi, pentru că şefii nici măcar nu ne-au comunicat oficial, deşi erau obligaţi să facă acest lucru. Eu, personal, am aflat de la un muncitor care m-a sunat disperat să mă întrebe ce se întâmplă. Eu cred că au vrut să spulbere acest protest. Le-a fost teamă de greva de două ore“, ne-a spus Alexandru Sergiu Lincă, liderul Sindicatului Liber al Lucrătorilor de Cablaje (SLLC).

Conducerea firmei de cablaje spune însă că decizia intrării în şomaj tehnic pentru trei zile a fost luată din cauză că Audi şi BMW, clienţii companiei, au redus producţia înainte de termenul stabilit la 2 august.

„Remontul Audi şi BMW a fost programat de la 2 august şi până la 23 august. Nu e vina noastră că ei au scăzut cererea de cablaje înainte de termenul stabilit. În aceste trei zile, aproape 2.500 de angajaţi, adică 65%, s-au aflat în şomaj tehnic, pentru că, practic, nu aveau ce să facă la serviciu“, ne-a spus un director din cadrul firmei Lisa Draxlmaier.

Revendicările sindicaliştilor rămân, aşadar, în aer, din cauză că protestul nu a mai avut loc.

  „Vi se pare normal ca în condiţiile actuale prin care trece România, angajaţii să ceară mărirea salariilor? În alte părţi sunt daţi afară cu duiumul, iar aici vin cu asemenea pretenţii”, ne-a mai spus aceeaşi sursă din conducerea Lisa Draxlmaier.

De luni, majoritatea angajaţilor vor intra în concediu de odihnă, iar până la  23 august producţia de la Lisa Draxlmaier va fi redusă la 30%. În prezent, numărul angajaţilor firmei ajunge la 4200, dintre care 3700 sunt activi, restul fiind în concediu de maternitate şi de îngrijire a copilului.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite