Trimisă acasă după 34 de ani la catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florica Marinete ar fi ieşit la pensie peste 4 ani. Învăţătoarea se numără printre cei peste 80 de dascăli din Argeş afectaţi de restrângerile  de activitate  impuse de  Inspectoratul  Şcolar Judeţean.

34 de generaţii de elevi au trecut prin mâinile Floricăi Marinete.34 de generaţii de oameni îi sunt acum recunoscătoare Floricăi Marinete pentru că le-a pus stiloul în mână  şi  le-a descifrat tainele abecedarului, învăţându-i să-şi caute un rost în viaţă.        

La Florica Marinete vin şi acum foştii săi elevi, azi,oameni în toată firea, să-i aducă o floare şi o mulţumire în amintirea acelor vremuri de început. A devenit învăţător în 1976, primul său post fiind la şcoala Bădicea din comuna Vedea, a  predat un an la Şcoala Nr 15 din Piteşti iar din 1985  îi învaţă carte pe elevii şcolii generale nr 7 din Piteşti. A avut atâţia ani satisfacţia unei munci împlinite, satisfacţia că a pornit la drumul vieţii sute şi sute de copii. Toate acestea s-au năruit într-o singură clipă. Aceea în care a înţeles că va fi dată la o parte.  A fost un şoc pentru ea. Pe lista celor 82 de cadre didactice prinse în restrângerile de activitate a apărut  şi numele său.

„ Atât a fost apreciată munca mea.  Toată dragostea şi dăruirea mea pentru a copii şi pentru şcoală  mi-au fost răsplătite  în felul acesta. Ce-am simţit când am înţeles că nu  mai pot rîmâne aici e greu de descris în cuvinte. Pentru mine, şcoala şi elevii înseamnă totul. Ceva s-a năruit în sufletul meu ”, spune cu amar învăţătoarea care crede că punctajul din fişa de evaluare întocmită la nivel de  şcoală ( pe ultimii cinci ani) a fost calculat greşit. 


“ Nu mi s-au luat în calcul multe din activităţile mele. Mi se pare imposibil ca pe şcoală să obţin  48,3 puncte pe fişa de evaluare, iar de la Inspectoratul  Şcolar, 53,3 puncte, pe aceeaşi activitate şcolară, comisii metodice, cercuri pedagogice, simpozioane, diplome ale copiilor  şi altele”, explică  Florica Marinete pe care  punctajul de la Inspectoratul Şcolar n-ar fi trimis-o pe lista restrângerilor de activitate.  


“Astfel de situaţii se întâmplă. De multe ori am constatat că punctajul stabilit de  directorii de şcoli  nu coincide cu cel stabilit de noi, probabil din motive subiective”, explică Gabriel Bratu, Inspector general ISJ Argeş.


 Învăţătoarea a ratat, însă, ocazia de a face contastaţie iar acum nu mai poate decât să spere ca va prinde unul din cele 3 posturi de învăţător , vacante,  din toamnă, la nivel de Piteşti. De data aceasta, la departajare va conta punctajul Inspectoratului Şcolar Judeţean.


 82 de învăţători şi profesori din Argeş întră, din toamnă, în restrîngerile de activitate.  În anul şcolar 2010-2011,  la nivel de judeţ, numărul elevilor scade cu 300, faţă de cifra actuală, din cauza numărului mic de copii ce vor intra în clasa I.




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite