Trei zile de sărbătoare la Festivalul cașcavalului de Brăduleț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii își laudă bunătățile
Localnicii își laudă bunătățile

În cadrul evenimentului, care va fi organizat de vineri și până duminică, vor avea loc degustări ale produselor alimentare specifice zonei, demonstrații de îndeletniciri tradiționale și spectacole de muzică populară.

De vineri și până duminică, cele trei sate principale ale comunei Brăduleț își așteaptă oaspeții. Prima zi a Festivalului Cașcavalului se desfășoară în Brădet, urmând ca sâmbătă petrecerea să se mute în satul Galeș, iar duminică la Brăduleț, inima comunei.

Conform organizatorilor, în fiecare zi a evenimentului, după orele prânzului, turiștii care poposesc pe Valea Argeșului pot gusta deliciosul cașcaval de Brăduleț, bulz cu brânză de burduf, telemea, dar și alte produse culinare proaspete pe care producătorii locali le expun în cadrul Festivalului.

În atelierele meșteșugărești aflate în fiecare dintre cele trei locații puteți admira îndeletniciri păstrate cu sfințenie, precum: sculptura în lemn, pictura de icoane, arta încondeierii, meșteșugul țesutului la război și al cusutului de costume populare. Totul va fi asezonat cu muzică populară, pentru că pe scenele amplasate în locațiile special amenajate vor urca 20 de ansambluri folclorice și artiști renumiți ai Argeșului, printre care: Ștefania Rareș, Cristina Turcu Preda sau Elisabeta Turcu. 

Oferte de distracție


Pentru cazarea în zonă, puteți opta fie pentru pensiuni, fie – în cazul în care va doriți un concediu liniștit, în sălbăticia muntelui – vă puteți întinde corturile pentru o porție de sănătate și aer curat.

Drumeții, mountain-biking, enduro, echitație, pescuit, sunt doar câteva dintre ofertele de distracție pe care zona și unitățile de agrement de la Brăduleț le oferă turiștilor.

„Festivalul Cașcavalului de Brădulet” este un proiect REGIO al cărui scop îl constituie promovarea gustosului produs gastronomic care dă numele evenimentului, în paralel cu promovarea tradițiilor locale, a valorilor culturale și spirituale ale comunei, a monumentelor istorice și religioase, precum și a potențialului turistic de excepție pe care îl are cadrul natural pitoresc din această frumoasă zonă din nordul Argeșului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite