Trei tineri din Vaslui au fost salvați de jandarmii montani argeșeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane din Vaslui, care se aflau în zona Valea Buda și au pornit pe jos către Curtea de Argeș, au sunat, luni, la 112 că nu mai pot continua traseul, din cauza oboselii. Jandarmii montani i-au recuperat și le-au acordat îngrijiri.

Luni după-amiaza, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş a fost sesizat de un bărbat care a anunțat la 112 că face parte dintr-un grup de trei persoane care au plecat pe jos din zona Valea Buda cu destinaţia Curtea de Argeş şi nu au mai putut continua deplasarea din cauza oboselii și a faptului că nu cunoşteau zona. Turiștii au parcurs pe jos, în 5 ore, 20 de kilometri.

Persoanele au fost îndrumate prin telefon să rămână în zona kilometrului 79 de pe DN 7C pentru a fi reperate de jandarmii montani. La fața locului s-a deplasat un echipaj al Postului de Jandarmi Montan Arefu care acţionează în sistem integrat cu salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont Argeş.

Conform jandarmilor argeșeni, persoanele au fost recuperate într-o stare corespunzătoare și au refuzat îngrijirile medicale, dar au beneficiat de hrană și ceai cald din partea salvatorilor. După ce s-au asigurat că starea lor este bună, jandarmii i-au însoțit pe cei trei la gară, de unde au luat trenul pentru a se întoarce acasă, la Vaslui.

Sfaturi de la jandarmi

Pentru a evita asemenea incidente Jandarmeria Argeş face următoarele recomandări:

- Toţi cetăţenii prezenţi în zona montană a judeţului Argeş să nu se încumete să se angajeze pe trasee necunoscute;

- Să aibă asupra lor un telefon mobil pentru a anunţa la numărul de urgenţă 112 Jandarmeria Montană dacă se află în situaţii dificile sau dacă sunt martorii unui incident;

- Să se informeze cu privire la dificultatea traseului pe care doresc să-l urmeze şi să ţină cont de sfaturile autorităţilor publice locale precum şi de condiţiile climaterice din zona respectivă, să aibă echipament adecvat zonei muntoase şi o lanternă în stare de funcţionare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite