Trei turişti s-au rătăcit pe Transfăgărăşan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei turişti din Galaţi s-au rătăcit aseară pe Transfăgărăşan. Speriaţi că nu mai găsesc drumul spre cabană, aceştia au sunat la 112 pentru a cere ajutor. O echipă formată din patru jandarmi de la postul montan Arefu şi doi salvamontişti a pornit în căutarea acestora, găsindu-i după câteva ore.

Jandarmii au parcurs 10 kilometri cu maşina din dotare, până în zona Stâna Mare, iar apoi au fost nevoiţi să continue căutările pe jos din cauza stratului gros de zăpadă. După mai bine de trei ore de căutre, turiştii au fost găsiţi pe un drum forestier, la aproximativ 3 kilometri de punctul Stâna Mare. Cei trei bărbaţi erau epuizaţi.


Gheorghe Isac (59 de ani), din Galaţi, de profesie inginer a venit în excursie pe Transfăgărăşan împreună cu fiul său, George Vlad, de 24 de ani şi un prieten al acestuia, Sebastian Panceac, tot de 24 de ani. Cei trei s-au cazat la Piscu Negru vineri seara, iar sâmbătă au pornit într-o drumeţie către Vârful Lespezi. Cum vremea era nefavorabil şi s-a lăsat ceaţa, reducând vizibilitatea, cei trei au înoptat sâmbătă spre duminică la refugiul Călţun. Ieri dimineaţă au vrut să se întoarcă la Piscu Negru, dar au greşit traseul şi au ajuns la baza vârfului Lespezi, pe valea Topologului.

Înaintarea prin stratul de zăpadă gros de aproximativ un metru a fost dificilă şi i-a epuizat pe turişti, motiv pentru care au cerut ajutorul salvamontiştilor şi al jandarmilor.

„Cele 3 persoane au fost conduse la autovehiculul jandarmilor montani, iar ulterior la sediul subunităţii de jandarmi din Curtea de Argeş, şi întrucât aceştia aveau maşina parcată în complexul staţiunii Piscul Negru şi nu aveau asupra lor documente şi bani, au fost cazaţi la sediul detaşamentului unde li s-a oferit o cameră încălzită, ceaiuri şi hrană, urmând ca în cursul zilei de azi să fie ajutaţi să ajungă la Piscul Negru”, a declarat locotenentul Liviu Sîia, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite