Piteşti: Traseul liniei 2 de autobuz, cel mai lung din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii fac 6-7 curse pe o tură pe această linie. O plimbare cu autobuzul prin Piteşti poate dura chiar şi 50 de minute de la un capăt la celălalt al oraşului. Asta în condiţiile în care lungimea traseului este de 12,5 kilometri.

Cea mai lungă linie de autobuz din Piteşti este cea cu numărul 2. Aceasta leagă sudul de nordul oraşului. Capătul de linie este la Arpechim, iar traseul parcurge practic tot oraşul, până la ieşirea către comuna Bascov. Linia 2 are o lungime, pe sens de 12,5 kilometri, adică 25 de kilometri în total, şi opreşte în 25 de staţii.  Şoferii care parcurg aceast traseu zi de zi apucă să fac între 6 şi 7 curse pe tură. Durata medie a unei curse este de 80-90 de minute, depinde de cât de aglomerat este traficul.


“La sfârşit de săptămână fac în jur de 40 de minute dus. Dimineaţa fac şi 30 de minute, dar dacă e foarte aglomerat fac 50 de minute. Lucrez de vreo 15 ani ca şofer pe autobuz şi dimineaţa, la prima oră fac traseul acesta de drag. După-amiază însă e teroare, sunt multe gropi, iar călătorii sunt răi”, spune Emil David, de 42 de ani, şofer pe linia 2.


Celelalte linii au cam aceeaşi lungime, de aproximativ 7,5 kilometri pe sens. De exemplu, linia 19, de la Arpechim până în cartierul Găvana are 9 kilometri pe sens. O cursă dus-întors este străbătută de autobuz într-un interval de 70-75 de minute, în funcţie de aglomeraţie.


Linia 8, cea mai scurtă
Şoferii de pe linia 8 au de făcut câteva curse în plus faţă de cei de pe linia 2. Asta pentru că linia 8 este cea mai scurtă linie din oraş. Autobuzele care circulă pe ruta lungă de 7 kilometri transportă zi de zi călătorii din cartierul Trivale spre Gara Sud. Dacă vreţi să vă plimbaţi dus-întors veţi parcurge acest traseu în mai puţin de o oră. Ieri, întro-o zi lejeră din punctul de vedere al traficului, reporterii Adevărul de Seară au parcurs acest traseu, la dus, în 19 de minute. Autobuzul opreşte în 13 staţii. Şoferii de pe această linie fac maximum 9 curse pe tură.


“În cursul săptămânii fac în jur de 25 de minute dus. Sunt şofer de 30 de ani şi pe linia asta conduc de 2 ani. Mi-e drag să fac acest traseu, nu m-am plictisit de el. Opresc în fiecare staţie, între staţii n-am cum că n-am unde, e foarte aglomerat. Când mai e câte o gagică frumuşică o iau.”, povesteşte Marian Oprea, de 49 de ani, şofer pe linia 8.


Peste o mie de curse zilnic
Numărul curselor care sunt efectuate zilnic de autobuzele de călători din Piteşti pe cele 13 linii de transport în comun depăşesc o mie.
“Avem undeva la 1060 de curse pe zi, în condiţiile în care la orele de vârf avem în traseu 78 de autobuze. În mod normal lungimea medie a unei linii e de 15 kilometri pe transport. Cele mai scurte linii sunt 5, 8, 7 şi 13. Viteza medie de deplasare a unui autobuz este între 17 şi 18 kilometri pe oră.”, ne-a declarat Manuel Rotaru, directorul firmei de transport Publitrans.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite