Transfăgărăşanul, cel mai frumos drum din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O spune unul dintre cele mai accesate site-uri auto din Germania, carsroute.com. Transfăgărăşanul a ajuns pe primul loc în acest top, devansând drumuri celebre, precum autostrada de peste mare din Florida şi trecătoarea Stelvio din Italia.

Cel mai frumos drum din lume. Aşa a fost declarat Transfăgărăşanul de către site-ul german carsroute.com, la sfârşitul acestei veri. Spectaculoase străzi de pe mapamond au pălit  în faţa celei care traversează munţii Făgăraş. Site-ul auto se declară încântat de pitorescul şi calitatea drumului care leagă judeţele Argeş şi Sibiu.

A devansat drumuri celebre

„Cele mai bune drumuri ar trebui să fie un amestec perfect între curbe provocatoare şi complicate, linii drepte, lungi, pe care să poţi rula cu viteză, cu trafic foarte puţin, şi, mai ales, cu privelişti care să-ţi taie respiraţia. Capătul nordic al Transfăgărăşanului este cel mai spectaculos, fiind presărat  cu serpentine, curbe lungi în formă de „S” şi coborâri abrupte, totul combinat  cu o privelişte absolut uimitoare. ”, motivează membrii site-ului alegerea făcută în favoarea Transfăgărăşanului.

Pe locul doi, în acelaşi top, se află trecătoarea Stelvio din Alpii italieni, cea de-a doua stradă montană asfaltată din Alpi, situată la o altitudine de peste 2700 de metri. Carsroute.com a situat pe locul trei în topul de faţă strada Lysebotn din Norvegia. Transfăgărăşanul a mai întrecut, de asemenea, strada de peste mări din Florida, strada-tunel, lungă de 1200 de metri, din China, Trecătoarea Bernardino din Elveţia şi Red Rock Scenic Road din SUA, drumul care le oferă trecătorilor o spectaculoasă panoramă asupra „Munţilor Roşii”.

Top Gear, de aceeaşi părere

În luna septembrie a anului trecut, echipa Top Gear s-a aflat în România, prilej cu care a filmat şi pe Transfăgărăşan. Realizatorul şi prezentatorul Jeremy Clarkson  a testat asfaltul, serpentinele şi curbele periculoase şi a rămas mut de uimire la vederea peisajelor montane covârşitoare.

“Doamne, acesta este cel mai uimitor drum pe care l-am văzut! E cel mai tare din lume!”, a exclamat el, spunând că Transfăgărăşanul devansează lejer trecătoarea din munţii Stelvio (Italia), care se afla, până la acel moment, în topul preferinţelor sale.

“Privit de sus, pare că fiecare curbă celebră de la cele mai importante piste de curse au fost unite pentru a crea bucla ideală a perfecţiunii automobilistice”, au descris cei de la Top Gear Transfăgărăşanul în respectivul episod.

Tot spectaculos a fost considerat acest drum şi de echipa de producţie a Ghost Rhider 2, film care îl are ca protagonist pe Nicolas Cage. În această toamnă, celebrul actor, însoţit de un cascador au filmat în zona cabanei Capra , iar cadrele respective vor putea fi admirate în 2012, când este programată lansarea filmului.

Transfăgărăşanul a început să se construiască, la iniţiativa lui Nicolae Ceauşescu, în 1970 şi a fost inaugurat la 20 septembrie 1974.  Oficial, pentru construcţia sa, 40 de oameni şi-au pierdut viaţa. Momentan, Transfăgărăşanul este închis, circulaţia fiind interzisă până în luna iunie a anului viitor. Cea mai recentă lucrare efectuată în zonă a fost la tunelul de 885 de metri, care a fost iluminat la începutul lunii noiembrie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite