Traficanţi de droguri arestaţi după ce au vrut să le vândă canabis ofiţerilor BCCO aflaţi sub acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Argeş au fost arestaţi, ieri, după ce au fost prinşi în flagrant de ofiţerii antidrog, care s-au infiltrat printre clienţi. Unul dintre suspecţi cultiva canabisul pe un teren aflat în comuna Pietroşani.

Ofiţerii Compartimentului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au descoperit, miercuri noaptea, o cultură de canabis, în comuna Pietroşani.

Cel care a îngrijit plantele este Mihai Alexandru Ana, de 21 de ani, din localitate care a fost arestat pentru 29 de zile. Oamenii legii au ajuns la acesta după ce au dat de Vasilică Ionuţ Dincă din Piteşti, care se ocupa cu vânzarea canabisului. 

Luau 50 de lei pe gramul de droguri

Dincă îşi făcuse deja un număr de clienţi fideli, cărora le vindea gramul de droguri cu 50 de lei. Traficantul a fost prins, iar ofiţerii s-au infiltrat printre cumpărători ca să pună mâna şi pe cultivator, flagrant care a avut loc miercuri noapte.

Tânărul Mihai Alexandru Ana a cules câteva plante pe care dorea să le vândă aşa-zişilor clienţi, numai că, în loc de plată, ofiţerii, care erau însoţiţi şi de un procuror de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată, Serviciul Teritorial Piteşti, i-au pus cătuşele.

Plantele au fost distruse

Ofiţerii antidrog au ajuns la terenul pe care era cultivat canabis şi au distrus toate plantele.

„Am recoltat 8,7 kg de fragmente vegetale, adică toate plantele canabis descoperite. O parte dintre acestea erau ajunse la maturitate, iar partea fluorescentă fusese culeasă. Laboratorul a confirmat că plantele conţin substanţă activă tetrahidrocanabinol. Urmează ca întreaga cantitate de plante găsită să fie distrusă prin ardere în baza dispoziţiilor Parchetului. Vor fi oprite câteva şi ca probe", a declarat comisarul-şef Emanuel Voicu, şeful Compartimentului Antidrog, din cadrul BCCO Piteşti.

Cei doi învinuiţi, care au fost arestaţi ieri pentru 29 de zile,  riscă pedepse între 3 şi 15 ani de închisoare pentru trafic de droguri de risc.

În acelaşi dosar, şi alte persoane mai sunt cercetate în stare de libertate

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite