Traficant de droguri olandez prins la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii argeşeni l-au prins în flagrant pe liderul unei filiere de traficanţi de droguri din Argeş, în timp ce încerca să vândă două kilograme de marijuana şi câteva sute de pastile de ecstasy contra sumei de 15.000 de euro. 

În cadrul unui flagrant organizat în noaptea de 24 noiembrie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au prins un traficant de droguri de origine olandeză.

Bărbatul intrase în ţară în dimineaţa respectivă cu autoturismul personal, iar de la frontieră a fost urmărit de poliţiştii de la antidrog care aveau date că bărbatul transportă o cantitate importantă de stupefiante.

Drogurile erau ascunse în rezervorul de GPL

Ajuns în Piteşti bărbatul s-a oprit într-un loc mai retras la marginea pădurii Trivale unde a început să demonteze instalaţia GPL de la maşină, care era montată în portbagaj.

După ce a tăiat rezervorul de gaz cu un flex, bărbatul a scos din el o pungă cu două kilograme de marijuana şi câteva sute de pastile de ecstasy. În tot acest timp oamenii legii îl urmăreau pe bărbat de la distanţă.

Când a încercat să le vândă unui membru al reţelei, contra sumei de 15000 de euro, a fost pus la pământ de poliţişti.

Membrii reţelei sunt din Piteşti şi Mioveni

Jan Josepf Justus Tomassen, de 41 de ani, de profesie şofer de tir, a venit în România pentru prima dată în urmă cu şase luni. Atunci s-a împrietenit cu mai mulţi tineri din Piteşti şi Mioveni şi au decis să facă afaceri împreună.

Olandezul le aducea droguri, respectiv marijuana, haşişi şi ecstasy din ţara sa de origine,pe care le ascundea în autoturism, iar tinerii de porţionau şi le vindeau consumatorilor sub formă de doze, joint-uri şi pastile. Membrii reţelei îi transferau apoi banii în Olanda şi făceau o altă comandă. 


Reţeaua a fost filată de poliţişti timp de şase luni


Pentru a putea strânge probe împotriva traficantului şi a reţelei sale şi a-i prinde în flagrant, poliţiştii i-au filat timp de şase luni. Alături de Jan Josepf Justus Tomassen mai sunt cercetaţi şi şapte tineri argeşeni, trei dintre aceştia afându-se în arest preventiv.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite