Topul societăţilor argeşene datoare la furnizorul de apă potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii argeşeni au de achitat 14 000 de lei către furnizorul de apă, dintre care peste 4000 de lei sunt datorii mai vechi de un an. Printre primii datornici se mai numără şi defunctul PIC, al lui Cornel Penescu, OMV Petrom, dar şi Spitalul Judeţean şi cel de Pediatrie. 

Pentru a-şi etala datornicii pe „panoul ruşinii”, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a luat decizia de a publica lista cu primii 100 rău-platnici pe site-ul propriu. Toată lumea poate să vadă cât datorează firme de renume şi servicii publice furnizorului local, până la acest moment. Primii 100 de datornici au de dat, în total, peste 5 milioane de lei la apă şi canalizare.

Consultă aici topul primilor 100 de datornici la apă şi canal!

Portughezii, rău-platnici

Primul loc în topul ruşinii îl ocupă societatea portugheză Soares da Costa, care a câştigat licitaţia pentru lucrările ISPA la reţeaua de canalizare a oraşului. Firma a reuşit să acumuleze o datorie de peste un milion de lei, un sfert din aceşti bani fiind facturi mai vechi de un an. Până în mai 2011, portughezii au mai plătit o restanţă de 600 000 de lei pe care o aveau către acest furnizor. Pe locul doi în ierarhia datornicilor se află fosta societate Apă Argeş, cu 721.000 de lei, pe trei se clasează furnizorul de agent termic din Piteşti, Termo Calor Confort. Societatea, care îi ameninţă pe piteşteni cu debranşările de la căldură şi apă caldă pentru neplată, are la rândul ei de plătit suma de 500.000 de lei pentru apă şi canalizare, ce-i drept, datoria fiind din această lună.

“Nu suntem în întârziere, vom plăti până la scadenţă. Prioritate au gazele şi alte facturi”, a spus Sorin Apostoliceanu, șeful serviciului Facturare din cadrul societăţii.

PIC a murit, datoria nu

Compania OMV Petrom are şi ea de virat bani către SC Apă Canal 2000 SA. Rafinăria piteşteană “Arpechim” deţinută de acest grup datorează 164.137 de lei, bani care ar fi trebuit achitaţi în urmă cu 15 zile. Printre marii datornici, se numără şi Primăria Buzoieşti, care are de achitat 100.942 lei.

Figurează pe aceeaşi listă şi cele două spitale mari din Piteşti: Judeţeanul (70.039 lei) şi Pediatria (39.786 lei), care au de achitat banii aferenţi lunii trecute. Cândva în plină expansiune, hipermarketul piteştean deţinut de omul de afaceri Cornel Penescu a rămas cu o datorie la apă şi canalizare de 12.427 de lei, din care 11.940 sunt datorii de anul trecut, când apa a fost sistată. În clasament se află şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş, cu o datorie de 14.370, dintre care 4.618 lei bani pe care oamenii legii ar fi trebuit să-i achite de mai bine de un an.

“Este un proces pe rol cu Apă-Canal, pentru nişte penalităţi calculate de ei la întârzierea plăţii unor facturi, totul este în derulare”, ne-a spus agent Mădălina Bălănescu, ofiţer de presă al IPJ Argeş.

Nici finanţiştii argeşeni nu stau mai bine. Cei care le cer oamenilor să-şi achite datoriile, în caz contrar aplicându-se amenzi, au de plătit 12.954 de lei pentru consumul de apă potabilă din instituţie şi pentru reţeaua de canalizare utilizată.

“Sunt datorii curente de 6.091 de lei. Se vor plăti după data de 24 august”, ne-a spus Anca Banu, purtător de cuvânt al Finanţelor Publice Argeş.
 “Noi ne războim cu cei care au datorii de mai bine de o lună, cu restul nu avem probleme, deocamdată”, ne-a spus Gelu Mujea, directorul SC Apă Canal 2000.

Datorii mai au şi compania germană de cablaje, Lisa Draxlmaier (44.713 lei), Direcţia de Protecţie a Copilului (17.531 lei), Universitatea din Piteşti (16.197 lei), CFR Călători Piteşti (13.644 de lei, din care 2260 de lei de mai bine de 45 de zile), dar şi Grupul Şcolar “Dacia” (10.928 lei).

Metrul cub de apă potabilă costă, în Piteşti, 3,47  lei, în timp ce pentru canal se achită 3.05 lei pe metrul cub.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite