Tone de produse alimentare au fost retrase de la comercializare în urma controalelor DSVSA Argeș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de kilograme de produse alimentare au fost retrase de la comercializare de inspectorii sanitar-veterinari după ce au fost găsite cu termenul de valabilitate expirat. Carnea, lactatele și celelalte alimente au fost incinerate pentru a nu pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Direcţia Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a efectuat în ultimele săptămâni 235 acţiuni de controale în 9 abatoare, 20 de unităţi de procesare a cărnii, 7 măcelării, 5 pescării, 39 unităţi de alimentaţie publică, 101 unităţi comerciale, 5 centre pentru colectarea laptelui, 9 unităţi comerciale şi de alimentaţie publică din benzinării, 40 de unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală.

În urma deficiențelor constatate, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.400 lei. Și angajații firmelor controlate s-au ales cu amenzi, nu doar patronii. Astfel, pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare și pentru depozitare, ambalare și etichetare necorespunzătoare au fost sancţionate 14 persoane fizice cu amenzi în valoare totală de 6.800 de lei.

Inspectorii au confiscat 1.898 de kg de carne şi preparate din carne, 1.051 de kg de lapte şi produse din lapte, 977 de kg şi 1.545 de kg alte produse, care au fost incinerate, fiind găsite cu termenul de valabilitate expirat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite