Toamna a venit cu 435 de concedieri în Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât statul cât şi privatul dau afară oameni cu duiumul până în luna octombrie. Cei mai mulţi angajaţi vor pleca de la Arpechim, numărul lor ajungând la 71. Aceştia vor primi 15 salarii compensatorii

Toamna vine cu veşti proaste pentru sute de argeşeni. Aceştia îşi vor pierde locurile de muncă, fie că lucrau la stat sau la privat.

La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş au fost depuse deja notificările angajatorilor, valabile până în luna octombrie, pentru 435 de persoane.

În topul concedierilor colective din administraţia publică locală conduce Poliţia Comunitară. De aici au fost date afară 66 de persoane. Şi de la Primăria Mioveni va pleca acelaşi număr de angajaţi.

În plus, ADP Piteşti rămâne mai sărac cu 39 de persoane din această lună, Direcţia Agricolă concediază 37 de oameni, Filarmonica se descotoroseşte şi ea de 36 de artişti, de la Primăria Costeşti vor rămâne fără serviciu 32 de angajaţi.

Chiar şi angajaţii de la Şomaj vor intra în... şomaj. De la AJOFM Argeş au fost disponibilizate 22 de persoane. Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” îşi restrânge şi ea numărul de posturi şi pune pe liber 20 de persoane, iar Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului rămâne fără 18 angajaţi.

Salarii compensatorii

Nici în sectorul privat lucrurile nu stau mai bine. Cele trei societăţi care vor face cele mai multe disponibilizări sunt Arpechim, care va da afară, din octombrie, 71 de angajaţi, Holcim, care concediază în această lună 27 de oameni şi SAB SRL care rămâne fără 11 salariaţi.

Dintre toţi, cei care vor pleca de la Rafinăria Arpechim  o vor face măcar cu bani în buzunar.

„La noi, la Rafinărie, s-au făcut ultima dată disponibilizări în 2008. Încă de atunci a rămas stabilit între noi şi conducerea Petrom să mai dăm afară 101 oameni. După negocierile avute în ultimul timp, vor fi concediaţi 71 de oameni până în luna octombrie. Aceştia vor pleca cu 15 salarii compensatorii, care ajung şi la 32 500 de lei dacă au minim 15 ani vechime, plus cele două luni de preaviz care se vor plăti normal, deşi ei nu sunt obligaţi să vină la lucru”, spune Ionel Popescu, preşedintele Sindicatului „Rafinorul”.

Mai puţine concedieri ca anul trecut
Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul concedierilor colective a scăzut în Argeş, astfel că în septembrie 2009 se anunţau 1010 disponibilizări în masă.

În luna august a acestui an, şomajul a ajuns în Argeş la 7.7%, în scădere cu 0.6% faţă de luna precedentă. Practic, la ora actuală în judeţ sunt 20 741 de şomeri.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite