Piteşti: Un şofer care a făcut accident lângă Tîrgovişte este bănuit că a luat permisul fraudulos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Un şofer care a făcut accident lângă Tîrgovişte este bănuit că a luat permisul fraudulos
Piteşti: Un şofer care a făcut accident lângă Tîrgovişte este bănuit că a luat permisul fraudulos

Scandalul permiselor obţinute fraudulos în Argeş continuă să rămână în actualitate, mai ales din cauza evenimentelor rutiere petrecute în ţară,  în care sunt implicaţi şoferi suspectaţi că au luat carnetele de conducere pe şpagă.

Un astfel de eveniment s-a petrecut sâmbătă seara, pe drumul Bucureşti- Tîrgovoşte, în localitatea Nucet. Constantin Georgian Garcea, de 27 ani, din Dâmboviţa, se afla la volanul unui autoturism şi se îndrepta spre capitală. Era în maşină cu patru femei, în momentul în care şoferul a pierdut controlul autoturismului.

Totul s-a petrecut într-o intersecţie, iar maşina a intrat pe contrasens, a parcurs aproximativ 50 de metri, după care a intrat într-un şanţ şi s-a proptit într-un copac. Autoturismul s-a răsturnat, cei cinci pasageri fiind răniţi uşor. Victimele au fost  preluate de ambulanţe şi transportate la spitalul din localitate, pentru îngrijiri medicale. Două dintre pasagere au rămas internate cu fracturi la picioare şi claviculă. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că acesta nu se afla sub influenţa alcoolului.

Are permisul suspendat din ordinul prefectului
În urma verificărilor întreprinse, poliţiştii dâmboviţeni au avut surpriza să constate că Georgian Constantin Garcea, posesorul unui permis de conducere categoriile B, BE, C, CE, D, DE din anul 2007, avea carnetul suspendat prin Ordinul Prefectului de Arges,  Marcel Proca"pe motivul unui document obţinut fraudulos, prin mijloace nelegale". Bărbatul figurează pe lista neagră a celor suspectaţi că au luat permisul oferind mită, asta după ce şi-a făcut o mutaţie fictivă în Argeş, în comuna Băbana.

"Vă spun sincer că nu avem în localitate nici o persoană cu numele de Garcea. Nici o astfel de poreclă nu am auzit ! Cât despre cazul cu permisele, nu ne ocupăm noi de aşa ceva !" afirmă agentul sef Gheorghe Crăcan de la Postul de Poliţie Băbana.

 I s-a reţinut permisul de conducere din luna aprilie, iar poliţiştii de la circulaţie i-au comunicat acest lucru. Cu alte cuvinte ştia că nu mai are voie să circule.

 Cât despre cele întâmplate, conducerea Poliţiei Rutiere Argeş recomandă celor aflaţi în această situaţie să nu se mai urce la volan până nu lămuresc problema legală. Astfel evită să se aleagă cu un dosar penal, aşa cum s-a întîmplat cu Garcea, dar şi să producă evenimente rutiere nedorite.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite