Piteşti: Tinerii sub 18 ani consumă alcool în mod excesiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Tinerii sub 18 ani consumă alcool în mod excesiv
Piteşti: Tinerii sub 18 ani consumă alcool în mod excesiv

Zilnic, dacă nu la două zile, poliţiştii amendează tineri ce se plimbă pe străzile din Piteşti cu o sticlă de alcool în mână. Şi mai grav este faptul că cei mai mulţi dintre ei nu au împlinit nici măcar 18 ani.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii derulează un prioiect româno-olandez de prevenire a consumului de alcool. Cu ocazia studiilor realizate la nivelul oraşului Piteşti, specialiştii au tras concluzia că tinerii beau fără nicio barieră.

Principalul motiv este disponibilitatea băuturilor alcoolice. Aceasta duce la concluzia că adolescenţii îşi pot procura cu uşurinţă băuturi alcoolice, fără a fi întrebaţi dacă sunt majori.

Peste 40 de adolescenţi au fost amendaţi

Subinspectorul Alina Radu spune că acest consum excesiv de alcool ia amploare de la o zi la alta. “Cei mai mulţi tineri motivează că au băut peste măsură din diverse motive, cum ar fi curiozitatea, supărarea, nevoia de a-şi exprima sentimentele mai uşor şi, un în ultimul rând, faptul că găsesc pe toate drumurile buticuri de unde se pot aproviziona.”

Pentru a stopa acest fenomen, poliţiştii organizează frecvent razii prin baruri. Cei găsiţi cu paharul cu alcool pe masă şi au sub 18 ani sunt amendaţi. Aşa se face că, de la începutul anului şi până în prezent, peste 40 de astfel de tineri au călcat pe bec şi au plătit pentru asta.

Cei mai mulţi dintre ei un realizează că intrat în cercul vicios al băuturii, se ajunge la o viaţă denaturată: “Îşi pierd prietenii, absentează de la şcoală, fug de acasă, intră în găştile de cartier, merg pe stradă ca şi cum ar fi bulevard şi astfel pică victime ale accidentelor rutiere”, mai adaugă ofiţerul Alina Radu, din cadrul compartimentului de Prevenire.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite