Piteşti: Ţigări, şosete sau cafea. Asta bagă piteştenii în automatele de bilete din staţiile de autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Ţigări, şosete sau cafea. Asta bagă piteştenii în automatele de bilete din staţiile de autobuz
Piteşti: Ţigări, şosete sau cafea. Asta bagă piteştenii în automatele de bilete din staţiile de autobuz

În această dimineaţă, la ora 08.00, trei din cele 17 aparate montate în staţiile de autobuz erau  blocate spre disperarea călătorilor nevoiţi  să  se orieteze către tonetele rămase pe Bulevardul Republicii.  

Dacă te grăbeşti să urci în autobuz şi n-ai bilet, nu te baza pe automatul din staţie. Şansele să funcţioneze sunt foarte mici. Cele 17 aparatele montate anul trecut  în staţiile de autobuz  au soartă grea.  Nu e zi în care să nu se găsească  cineva care să le blocheze.

,, Pământ, şosete, sârme, frunze, crengi de copac. Cu asta se-nfundă automatele de bilete!”, spune Cristian Ianac, şeful departamentului vânzări din cadrul asociaţiei Publitrans - CNCD –Girexim. 


Blocate de câteva ori pe zi
 Două echipe ale transportatorului public local de călărori trec zilnic, din oră-n oră, să verifice dacă automatele mai funcţionează.

,,Pe cel de la Garda de Mediu îl găsim cel mai des blocat. Urmează automatele de la Bălcescu şi Muzeu, pe care piteştenii îşi varsă nervii! Astăzi, spre exemplu, în aparatul de la Bălcescu am găsit cafea iar în fanta pentru bancnote a aparatului de la Muzeu erau introduse  monede. Nici nu e de mirare că aparatele nu mai funcţionau. Ajungem să le deblocăm de până la 4-5 ori pe zi .” explică Mariana Gheorghe, casier colector. 
 

Aparatele nu s-au dovedit a fi atît de  „antivandal “  pe cât anunţase iniţial  transportatorul public local de călători. Anul trecut două dintre aparate au fost scoase pur şi simplu din asfalt. 


 Piteştenii dau vina pe aparate
 Cel care are cel mai mult de pătimit de pe urma acestor probleme este piteşteanul de rând, bine intenţionat care nu vrea decât să-şi procure un bilet de călătorie. 

  ,, E vina mea că nu merge?  În condiţiile astea normal ar fi să mă urc în autobuz fără bilet, nu să traversez  două bulevarde ca s-ajung la un chioşc de bilete! Era mai convenabil pentru noi dacă puneau tonete în fiecare staţie.”, spune  Eftimie Iancu, 41 de ani, unul dintre cei care astăzi au avut nenorocul să găsească blocat  automatul de la Garda de Mediu.

,, Eu nu cred că l-am pris funcţional de cinci ori pe cel de la Bălcescu.Aproape  tot timpul e stricat. Poate că nici oamenii nu folosesc automatul cum trebuie dar sigur şi apaartul are ceva probleme. Trebuia gândit şi pentru astfel de situaţii.”, spune Virgil Iorgulescu, 62 de ani , pensioner.

 “Luna trecută era să iau amendă în autobuz. I-am explicat controlorului că n-am avut de unde să iau bilet. Eram dispus să mă-ntorc să-i arăt că aparatul nu merge, dar a renunţat el în cele din urmă. Am reclamat şi la OPC  problema asta.” spune Marius Trică, 48 de ani, electrician.


Din punct de vedere al încasărilor, aparatele sunt totuşi eficiente
Transportatorul public local de călători a procurat aparatele în regim de leasing.

 ,,Practic, pentru chiria unui astfel de aparat, plătim 600 de lei pe lună dar încasările pe automat sunt, în medie , de 60.000 de lei lunar. Este mai eficient aşa decât să plătim tonetiste, chiar dacă din oră în oră echipele noastre sunt nevoite să verifice şi să depaneze aparatele. ”  spune Simona Răducu , director executiv Asociaţia Publitrans  - CNCD – Girexim.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite