Termoficarea a vrut să le taie căldura pentru câţiva lei datorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrala Termică din cartierul Trivale este în probe
Centrala Termică din cartierul Trivale este în probe

Cei cu datorii de câţiva lei, în aceiaşi oală cu marii datornici la căldură şi apă caldă. Serviciul Piblic de Termoficare Piteşi a decis să facă publică lista datornicilor care nu şi-au plătit apa caldă şi căldura de mai mult de 30 de zile.


În mod normal, următorul pas pe care ar trebui să-l facă serviciul, ar fi să-i debranşeze, ceea ce ar fi normal pentru cei cu datorii de sute de milioane, dar absolut absurd pentru cei care nu au plătit cinci sau şase lei pentru zilele din urmă.


Marii datornici ai termoficării
Lista neagră a datornicilor termoficării piteştene cuprinde 132 de asociaţii, firme şi consumatori independenţi. Marii datornici sunt to cetăţenii, mai exact asociaţiile de propietari. Recordul este deţinut de către Asociaţia de Propietari 470, blocul P15M, din Tudor Vladimirescu. De aici, pentru apă caldă şi căldură, există restanţe care au ajuns aproape la 10.000 de lei.  Următoarele locuri în topul datornicilor sunt ocupate de Asociaţia 475, cu o sumă de achitat de 6959.07 şi de Asociaţia de locatari 380, cu o sumă restantă de 6811.56. În numai câteva luni de când s-a înfiinţat, Serviciu Public de Termoficare a acumulat sume de recuperat de 176836.34 de lei. Firmele au acumulat şi ele datorii la căldură şi apă caldă, primul loc fiind deţinut de societatea comercială Centrul Medical Mipet SRL, cu suma de 2355.52. printre datornici se află şi societatea Apă Canal 2000 SA, cu suma restantă de 1978.75.


Şi minusculii datornici
Pe lista datornicilor se se găsesc însă şi cei are au acumulat sume infime de plată, dar nu au achitat de mai bine de 30 de zile. Incredibil, dar foarte adevărat! Pe lista datornicilor au fost băgaţi în caieaşi oală atât cei cu datorii de o sută de milioane, cât şi cei cu datorii de ...cinci lei. „Sunt datorii mai vechi de 30 de zile şi regulamentul spune că trebuie să-i debranşăm indiferent de suma restantă”, a spus Aurelian Niţă, directorul serviciului de termoficare. Desigur că ar fi de-a dreptul absurd să-i tai omului căldura pentru o sumă care ar putea proveni şi dintr-o greşeală de facturare. La insistenţele jurnaliştilor, cei de la termoficare s-au răzgândit şi au realizat că oamenii cu sume liliputane de plată ar trebui lăsaţi în pace cu căldură în case cu tot. „Cu siguranţă îi vom debranşa pe cei cu datorii mari, dar cei cu sume mici îi lăsăm în pace deocamdată.”, spune Aurelian Niţă, directorul SPTP.


Iată câteva dintre exemplele de mici datorii care apar pe lista neagră: societatea Mihaela Star Gold din Piteşti are de plată incredibila sumă de 5,75 de lei, iar la categoria persoane fizice, cea mai mică datorie este cea a lui Ion Boghez cu 6, 15 lei. „Nici nu am realizat că ar fi posibil să fiu debranşat pentru o datorie de mai puţin de şase lei. E o prostie!”, spune Mihaela Petre, reprezentanta firmei „datornice”


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite