Pitesti: Şomeri de la Termoficare, absorbiţi într-un serviciu de reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitesti: Şomeri de la Termoficare, absorbiţi într-un serviciu de reparaţii
Pitesti: Şomeri de la Termoficare, absorbiţi într-un serviciu de reparaţii

La sfârşitul lunii august, cel târziu începutul lui septembrie, la Piteşti va lua fiinţă un nou serviciu de întreţinere şi reparaţii pentru sistemul de termoficare, anunţă autorităţile locale.  

O parte dintre cei 455 şomeri ai falimentarei S.C. Termoficare 2000 S.A., care nu s-au regăsit pe listele Serviciului public de furnizare a agentului termic, ar putea fi angajaţi în noua structură.
„Există persoane calificate, cu experienţă, de la fosta Termoficare, care pot să execute cel mai bine eventualele lucrări de repraţii care sunt inerente funcţionării acestui sistem. Nu ştim deocamdată de câţi angajaţi va fi nevoie, dar împreună cu reprezentanţii Serviciului public de termoficare vom face o evaluare a necesarului de personal“, spune primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.
Deocamdată nu s-a stabilit nici regimul comercial în care firma de reparaţii va funcţiona, ca o societate comercială sau ca o structură aflată în subordinea Consiliului Local.

Toţi vor să fie angajaţi
Şomerii fostei Termoficări speră să fie reangajaţi cu toţii la noua structură. „Ar trebui să se găsească o soluţie ca în serviciul de reparaţii să fim prinşi toţi cei care am rămas fără un loc de muncă, pentru că, până la urmă, serviciul de furnizare a gentului termic deserveşte acelaşi număr de consumatori ca şi Termoficarea şi nu cred eu că nu e nevoie de personal“, spune Marian Ion, fost angajat al Termoficare 2000.
„Nu înfiinţăm acest această structură pentru a crea locuri de muncă, ci pentru a permite noului Serviciu de termoficare să funcţioneze în condiţii normale şi să fie rentabil“, spune, în replică, primarul Pendiuc.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite