Termocalor ia la verificat debranșații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De săptămâna aceasta, foștii clienți ai furnizorului de agent termic se pot trezi cu inspectorii  pe cap. Vizați sunt, în primul rând, cei în cazul cărora există reclamații, dar se vor face verificări și prin sondaj.

Chiar dacă v-ați debranșat anul trecut sau acum cinci ani, este posibil  să vă treziți cu oamenii termoficării la ușă.  Dacă până mai de curând, doar autoritățile locale puteau face verificări în apartamente, de săptâmâna aceasta și inspectorii  SC Termocalor Confort vă vor putea intra în case pentru că Municipalitatea a împuternicit  furnizorul de agent termic în sistem centralizat să poată face astfel de contraole. Angajații Termocalor au primit deja legitimații iar de mâine vor trece la treabă. Primii vizați vor fi acei proprietari debranșați  de la rețeaua centralizată de încălzire, în cazul cărora a fost semnalată încălcarea legii, dar vor fi făcute controale și prin sondaj.

Amendă și dosar penal pentru debranșări ilegale


“ Vom verifica dacă procesele verbale de deconectare au fost sau nu semnate de noi și dacă, de exemplu,  acordurile  vecinilor privind debranșarea sunt sau nu reale. Au existat  cazuri în care cei care au solicitat debranșarea s-au prezentat la noi cu semnături false sau cu semnături ale altor vecini decât cei care aveau pereți comuni cu apartamentul debranșat.  Dacă vom descoperi astfel de nereguli, vom sesiza  Poliția și Parchetul  spune Sorin Apostoliceanu, șeful serviciului Facturare din cadrul Sc Termocalor Confort S.A .

Cei depistați cu nereguli riscă amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei.

 “Vom stabili și dacă cei debranșați și-au montat sau nu altă sursă de încălzire, pentru că legea prevede ca în momentul în care renunți la sistemul centralizat, să ai o altă sursă de căldură (centrală termică de apartament, centrală electrică, să te racordezi la o centrală de cartier etc.), asta pentru a nu-i afecta pe vecini!”, explică Sorin Apostoliceanu  care precizează că nu sunt luate în calcul caloriferele electrice.

 Conducerea Termocalor Confort  avertizează că, pe lângă amenda pe care o vor suporta, cei  care nu și-au montat o altă sursă se încălzire vor fi obligați să intre în legalitate: fie să se racodeze din nou la sistemul centralizat  de încălzire , fie să-și instaleze centrală
 

Inventarierea suprafețelor comune

Acțiunea urmărește și inventarierea suprafețelor echivalente termic (țevile care trec prin apartamentele debranșate sau nu și cele din subsoluri, casa scării, etc), pentru stoparea repartizărilor incorecte şi ilegale.

Toate asociaţiile de proprietari şi locatari au obligaţia să stabilească procentele de părţi comune, atât pentru cei branşaţi, cât şi pentru cei debranşaţi, pe baza măsurătorilor. Aceste procente  vor fi  folosite în repartizarea corectă şi legală a consumului de energie termică”, spune  Constantin Băjenaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari şi Locatari din Argeş.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite