Termo Calor a dat în judecată 49 de asociații de proprietari restante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Termo Calor Confort, ultima soluție pentru recuperarea debitelor restante o reprezintă instanța. Furnizorul de agent termic a intentat 76 de procese, dintre care 49 asociațiilor de proprietari. Restul datornicilor sunt firme și persoane fizice. Peste 10.000 de familii riscă să intre în iarnă fără căldură.

 În acest moment, Termo Calor Confort are de recuperat de la rău-platnici peste 2.000.000 de lei, datorii mai vechi sau mai noi pe care asociațiile de proprietari, agenții economicii și persoanele fizice, le datorează pentru căldură și apă caldă. După somații repetate, fără rezultat, furnizorul local de agent termic a decis să acționeze în instanță o parte din rău-platnci. În total, este vorba de 76 de procese ai căror pârâți datorează, cumulat, 1.000.000 de lei. În 49 de cazuri este vorba de asociații de proprietari.


“Ne-am trezit cu o citație, pentru noiembrie, la proces. Sperăm, însă, să nu se ajungă până acolo. Astăzi am fost, personal, la Termo Calor  Confort să cer o reeșalonare a datoriilor, să putem plăti câte o tranșă din restanțe în fiecare lună, pentru că nu vrem să ne trezim că intrăm în iarnă fără căldură și apă caldă. Eu am preluat asociația în urmă cu două luni și, recunosc, situația nu este prea bună. Printre rău platnici sunt oameni amărâți care chiar n-au de unde să achite. Am stat de vorbă cu ei și, deocamdată, n-am obținut decât promisiunea că vor încerca să plătească.”, a declarat, luni, Claudiu Oprea, administratorul Asociației Q1+Q3 din cartierul Găvana. Datoriile la întreținere ale celor 20 de restanțieri din asociație depășesc 10.000 de lei.
Riscă să înceapă iarna fără căldură

Pe lista neagră a Termo Calor Confort se mai află asociațiile: Bl. 17 din Calea București, Expo Parc, 575 Acasă, 628 Calipso, Papucești - 95, 221, Trivale - 84,Crinul, Ana Maria, Zmeura - PS3, 732 - Speranța, Banat - C17, Tablierul, AL-362, AP -710, 55 - Trivale, Cristal, Speranța - 2004, 610 - bl. 2 Craiovei, Ciprom, Apartamentul - 2000, Steaua - Noroc, Cuza Vodă, Pescarilor, Independenței - 159, Elad, 1 Dec. 1918, 15 - Mărășești, Balada,  Dante Aligheri, 31 - Nord, Găvana - 305, Abatorului - A3, Cosmos, Orizont, Apartament - B27, și AL - 470, toate din Pitești, precum și asociațiile B2 și D2 din Bascov.

În total, aproape 10.000 de familii riscă să intre în iarnă fără apă caldă și căldură.   


“Unii au termene în octombrie, alții în noiembrie. Până atunci, însă, noi vom începe debranșările, dacă nu-și sting obligațiile pe care le au. La fel vom proceda și cu ceilalți datornici care încă nu sunt pe lista celor chemați în instanță, pe care urmează să-i dăm în judecată.”, spune Sorin Apostoliceanu, șeful șeful serviciului Facturare din cadrul SC Termo Calor Confort.

Singura șansă a acestor asociații este să-i forțeze pe locatarii cu restanțe să plătească.

“În cazul în care se îndreaptă, individual, împotriva datornicilor, noi le punem la dispoziție administaratorilor, gratuit, serviciile consilierului nostru juridic.”, spune Sorin Apostoliceanu.
 
Printre restanțierii dați în judecată de  Termo Calor Confort se numără și două persoane fizice dar și 25 de agenți economici.
 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite