Puteţi depune cereri de debranşare de la termoficare şi în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Serviciul Public de Termofiacare creşte teancul cererilor de debranşare. Este posibil ca ritmul solicitărilor în acest sens să se menţină şi  luna viitoare, iar numărul clienţilor noii societăţi comerciale să se apropie de  jumătatea celui pentru care a fost conceput sistemul.

Numărul piteştenilor care vor  să se debranşeze din toamnă,  a ajuns la 4950, ceea ce înseamnă ce societatea comercială Termo Calor Confort S. A , cea care  de la jumătarea  lunii viitoare va lua locul Serviciului Public de Termoficare, va avea sub 33.000 de mii de consumatori, nici două treimi din clienţii fostei şi falimentarei SC Termoficare 2000 s.a care a precedat actualul furnizor de agent termic.

Conducerea Serviciului Public de Termoficare spune că cifra este suficientă pentru ca Termo Calor Confort, societatea comercială care va lua locul serviciului, să funcţioneze în această iarnă.

„ Sistemul a fost gândit pentru 50.000 de consumatori iar probleme vor fi abia în momentul în care  se va ajinge la sub 25.000 de clienţi. Aşa că, de la 15 septembrie, noua societate comercială îşi va  putea începe activitatea fără probleme” spune Sorin Apostoliceanu, şeful departamentului  Factuarare din cadrul Serviciului Public de Termoficare al Municipiului Piteşti.

 Sistem pilot de facturare individuală

 Ca să  demonstreze că facturarea indicviduală este soluţia ideală pentru eficientizarea sistemului centrelizat  de furnizare a agentului termic şi pentru a-i mai face  pe o parte dintre  cei care au depus cerei de debranşare, să se întoarcă din drum, actualul serviciu de termoficare a propus un experiment.
   Săptămâna viitoare, conducerea  serviciului va alege un bloc  pilot  în care reţelele  să fie aduse pe casa scării iar de aici să plece conducte către fiecare apartament, astfel încât alimentarea să se facă pe orizontală,  şi fiecare să plătească exact cât consumă. Experimentul se va face pe cheltuiala serviciului.

“ Deocamdată nu ne-am gândit în ce cartier vom face experimentul, dar va fi vorba de un bloc în care numărul celor debranşaţi este foarte mic. Experimentul va demonstra că facturarea  individuală este în avantajul clienţilor şi sperăm  să-i convingă pe oameni să semneze convenţiile  propuse în acest sens.”, spune  Aurelian Niţă, directorul Serviciului Public de Termoficare al Municipiului Piteşti.



 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite