UPDATE Țepeș se va trage-n trage-n poză cu argeşenii, la Dracula Fest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, la Dracula Fest,  Voievodul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, le va ieşi în întâmpinare celor care vor urca la Cetatea Poenari și va invita publicul în atmosfera încărcată de istorie a vremurilor apuse. Sâmbătă este programat DraculaBike iar duminică oaspeții sunt așteptați la Festinul lui Vodă. Vezi programul evenimentului!

Citește și : Microrecitaluri, demonstrații cu flăcări și festinuri domnești la Dracula Fest. Vezi programul festivalului

Dracula Fest ia startul, astăzi, cu Ziua porţilor deschise la Arefu.  Instituţiile publice din localitate au, până la ora 16.00, un program axat pe prezentarea sprijinului pe care il pot acorda eventualilor investitori interesaţi de o zonă aproape virgină, cu potenţial turistic extraordinar.
Mâine, de la ora 10.00  va începe amplasarea taberelor. Amatorii de camping, care vor să rămână în Arefu pe toată perioada festivalului vor fi îndrumaţi sprezonele special amenajate. 

Ziua de vineri va începe cu  un simpozion pe tema rolului lui Vlad Vodă Drăculea în viaţa arefenilor, la care sunt invitaţi să şi reprezentanţii asociaţiilor turistice locale şi ai pensiunilor, pentru valorificarea brandului în plan turistic, iar seara se dă startul distracției.

Cu bocceluța, până la cetate

Începând cu ora 19.00, invitaţii vor primi programul evenimentului, apă şi o bocceluţă cu merinde, precum a fost întâmpinat domnitorul Vlad Ţepeş de către arefeni, acum mai bine de o jumătate de veac, iar de la ora 20.00, într-o atmosferă medievală, Cetatea Poienari va prinde din nou viaţă.Voievodul Ţării Româneşti le va ieşi în întâmpinare invitaţilor,  se va fotografia cu toți cei care vor să plece de la Dracula Fest cu un suvenir, și-i va pofti pe oaspeți în cetate, la spectacol din „cuibul vulturului alb”, unde vor avea parte de un microrecital al actorului Florin Dumitru şi o demonstrație cu flăcări a trupei Starfix .
“Toţi cei care vor urca la cetatea lui Ţepeş trebuie să se doteze cu lanterne pentru a lumina, la coborâre, cele 1.480 de trepte. Şi-ar putea aduce în acest fel contribuţia la împlinirea spectacolului nocturn. Accesul la cetate pentru acest eveniment este liber, în limita spaţiului disponibil.”, spune Florin Tecău, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.
Din cauza spaţiului limitat, numărul de participanţi la eveniment este de maxim o sută de persoane, iar doritorii trebuie să-şi confirme participarea la telefon 0348.444.333.

Pentru cei care nu se vor număra peintre norocoșii ce vor urca la Cetatea Poenari, jos, în vale, se vor aprinde şapte focuri de tabără menite să susţină legenda celor şapte fraţi arefeni. Recitalul trupei Pontice va complete atmosfera de sărbătoare.
Sâmbătă, este DraculaBike

Bikerii temerari se pot întrece în cadrul concursuri DraculaBike organizate pe drumurile forestiere, competiții dotate cu premii atractive:  600 de lei – locul I, 400 de lei - locul II și 200 de lei –locul III.

Festinul lui Vodă, în ultima zi a festivalului

Gurmanzii nu trebuie să rateze ziua de duminică. ” În ziua lăsată de Dumnezeu pentru hodină se organizează standuri cu produse tradiţionale şi o zonă a tuciurilor, unde se prepară mâncăruri specifice”, anunță Simona Bucura Oprescu, vicepreședinte CJ Argeș.
Festivalul se va  încheia la Casa de cultură din Căpăţâneni, cu un recital al formaţiilor artistice din zona Argeşului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite