Piteşti: Telemeaua care i-a îmbolnăvit pe turiştii de la Piscu Negru provine din Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Telemeaua care i-a îmbolnăvit pe turiştii de la Piscu Negru provine din Bulgaria
Piteşti: Telemeaua care i-a îmbolnăvit pe turiştii de la Piscu Negru provine din Bulgaria

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a pus sub sechestru 1.600 de kg de brânză din depozitul firmei Agroalim Piteşti, cea care a livrat produsul. Dacă analizele confirmă că tot lotul din Bulgaria este infestat, brânza va fi distrusă.

În urma analizelor efectuate pe probele de telemea recoltate de la hotelul Piscu Negru s-a stabilit  cauza îmbolnăvirii celor 10 turişti (6 copii şi 4 adulţi). Este vorba de stafilococ dezvoltat peste limita admisă, care este specific mediilor sărate.

Un stafilococ dezvoltat în saramură

 Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA)Argeş au mers pe urma documentelor în baza cărora brânza a ajuns la hotelul Piscu Negru. „Factura a fost emisă de Agroalim Piteşti. Inspectorii noştri au pus vineri sechestru pe tot lotul de telemea din care a fost livrată cutia care a ajuns la Piscu Negru. Vorbim de 1.589 de kilograme de brânză din care distribuitorul nu mai poate face livrări. Până la sfârşitul acestei zile vom avea rezultatele analizelor pentru ultimele mostre aduse în laboratorul nostru.”, spune Ionel Vişinescu, directorul DSVSA Argeş.

"Faptul că doar 10 din cei peste 65 de turişti care au consumat telemea s-au îmbolnăvit ne arată că stafilococul nu s-a dezvoltat peste limita admisă în toată cutia cu telemea. Microorganismul se dezvoltă în urma contactului acestui aliment cu o plagă purulentă, într-un mediu sărat, şi nu este obligatoriu să se răspândească în toată cantitatea. Dovadă faptul că din cele 7 kg de brânză consumate, au mâncat 65 de oameni, iar cei mai mulţi nu s-au îmbolnăvit”, spune Ionel Vişinescu.
Problemele ţin de firma care a ambalat produsul


Conducerea DSVSA Argeş a exclus posibilitatea infestării alimentului în timpul manipulării în unitatea de alimentaţie publică şi spune că nici firma piteşteană care a distribuit produsul nu poate fi incriminată. Suspiciunea este legată mai degrabă de firma din Bulgaria care a ambalat alimentul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite