Taximetriştii vor spune adio şlapilor şi maieurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii de taxi vor conduce doar în uniforme. Autorităţile  lucrează la un proiect de Hotărîre de Consiliu Local care să-i  oblige pe şoferii de taxi să aibă o ţinută decentă. Taximetriştii nici nu vor s-audă de haine scorţoase. 

Viceprimarul Cornel Ionică spune că măsura va fi luată ca urmare a numărului mare de sesizări venite din partea celor care apelează la serviciile de taximetrie.

 “Oamenii reclamă că, pe lângă faptul că mănâncă seminţe, scuipă sau înjură, unii taximetrişti mai şi miros urât. Cetăţenii sunt indignaţi de ţinutele sumare pe care le poartă atunci când lucrează.  Transportul în regim de taxi este, totuşi, un serviciu public. Nu poţi să-l faci în şlapi şi maieu. Ne gândim la un fel de uniformă: o variantă de vară şi o alta pentru anotimpul rece. Vom discuta cu liderii taximetriştilor perntru a găsi, de comun acord, o soluţie  Nu neapărat cravată şi sacou dar ceva care să aducă a uniformă“, spune viceprimarul Cornel Ionică.

 Taximetriştii nici nu vor s-audă de uniformă.“ Nu se poate conduce în uniformă, mai ales vara. Avem nevoie de ceva lejer   pentru că stăm 8-12 ore în maşină. Uniforma, pe lângă faptul că  ne va costa tot pe noi, o grămadă de bani, se şifonează şi e incomodă. Cel mai potrivit pentru vară e un tricou cu o   pereche de pantaloni, peste genunchi, trei sferturi,  spune  Adrian Ioan, taximetrist.

 Asiociaţia Taximetriştilor din Argeş nu se lasă înduplecată

“Ce, cei din Primărie vin în uniformă? Uniforme se purtau pe vremea comunismului. Astăzi, de exemplu, au fost anunţate  33 până la 36 de grade. Cum să conduci în uniformă? Păi, transpiri şi mai rău! E adevăerat că unii  taximetrişti poartă maieuri şi, uneori, mirosul de transpitraţie ajunge uşor la client, sau vin în şlapi şi nu e ok.  Eu le mai fac observaţie din când în când.  Aici sunt de acord  cu viceprimarul pentru că şi eu sunt pentru o ţinută decentă, dar nici uniformă nu merge. Noi ne vom opune acestei măsuri”,   spune Antonie Constantin , preşedintele Asiociaţiei Taximetriştilor Argeş.<

 Pe de altă parte , liderul Sindicatului  Naţional al Taximetriştilor Independenţi (SNTI) este pentru uniformă. „Legile 38/2003 şi 256/2007 care ne vizează pe noi taximetriştii,  prevăd ţinute decente. Eu unul, sunt la rândul meu, taximetrist şi nu plec în curse fără cămaşă albă şi cravată. Mă respect pe mine şi-l respect  pe clientul meu.”,spune   pre;edintele SNTI, Vasile Ciupag

Uniformă vor purta şi şoferii de autobuz, care, spre deosebire de primii, au renunţat de ceva timp la îmbrăcămintea de plajă.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite