Pitesti: Tatăl carbonizat, fiul şi nepoata arşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitesti: Tatăl carbonizat, fiul şi nepoata arşi
Pitesti: Tatăl carbonizat, fiul şi nepoata arşi

De două zile luptă să trăiască! Are aproape tot corpul carbonizat! Aceasta este tragedia prin care trece un bărbat din Curtea de Argeş, electrocutat la pescuit.

De două zile luptă să trăiască! Are aproape tot corpul carbonizat! Aceasta este tragedia prin care trece un bărbat din Curtea de Argeş, electrocutat la pescuit.
Un bărbat se zbate între viaţă şi moarte, pe un pat din secţia Reanimare a Spitalului de Arşi din Bucureşti, iar fiul şi nepoata lui sunt internaţi la Curtea de Argeş. De două zile, medicii fac tot ce le stă în putinţă pentru a-i menţine inima bărbatului la un puls normal.
Cristian Moraru, în vârstă de 41 de ani, din Curtea de Argeş, plecase, sâmbătă, la pescuit pe albia râului Argeş. Nici nu a apucat să despacheteze bine bagajul, că s-a şi întâmplat nenorocirea. În momentul în care omul a vrut să arunce undiţa în apă, a înălţat-o prea mult, fără să îşi dea seama, şi a atins un fir de înaltă tensiune. Varga, fiind din carbon, conductor de energie, a format un arc electric. În ploaia de fulgere, totul în jur a fost electrocutat. Maşina, parcată la câţiva metri de ei, a fost cuprinsă de flăcări. De asemenea, şi pătura pe care stăteau cei doi copii s-a aprins. Bărbatul a fost aproape carbonizat, iar fiul său, Florin, în vârstă de 15 ani, şi nepoata, Ana Spătaru, în vârstă de 18 ani, s-au ales cu arsuri pe corp.
# Cei doi copii au arsuri pe mâini şi pe faţă
Îngroziţi de cele văzute, mai mulţi pescari aflaţi pe partea cealaltă a râului au sunat la 112. În doar câteva minute, la faţa locului, au ajuns trei ambulanţe şi un echipaj de la pompieri. Flăcările au fost stinse, dar maşina nu a mai putut fi salvată, s-a făcut scrum. Bărbatul a fost urcat în ambulanţă şi transportat de urgenţă la spitalul Judeţean din Piteşti, fiind în stare critică. Medicii au spus că are arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului. Au luat decizia să fie transferat la Spitalul clinic de urgenţă chirurgie plastică, reparatorie şi arsuri din Bucureşti. Pentru că exista riscul să nu reziste drumului, Cristian Moraru a fost dus cu ambulanţa lângă Stadionul Nicolae Dobrin, de unde a fost preluat de echipa de pe elicopterul SMURD. În doar câteva zeci de minute, bărbatul a ajuns la Bucureşti, fiind internat pe secţia terapie intensivă. Băiatul şi verişoara lui au fost transportaţi la spitalul Municipal Curtea de Argeş. Florin Moraru are diagnosticul «arsură prin electrocuţie braţ stâng, mână dreaptă şi cervicală posterioară», iar Ana Spătaru, «arsură prin electrocuţie facială, cervicală şi braţ drept». Medicii spun că sunt în afara oricărui pericol, dar vor rămâne cu cicatrice.
# Doctorul Ileana Boiangiu: „Facem tot ce este posibil...restul depinde de Dumnezeu”
Bărbatul este în continuare în stare critic. Pentru a nu simţi durerile provocate de arsurile de pe aproape întreg corpul, Cristian Moraru este sedat continuu. “Este respirat cu un aparat. Nu s-a schimbat cu nimic starea pacientului, nu a evoluat. Nu este conştient pentru că este sedat. Din punct de vedere medical facem tot ce este posibil. Restul depinde Dumnezeu”, ne-a spus în această dimineaţă medicul care îl are în grijă, Ileana Boiangiu, de la spitalul de Arşi din Bucureşti. Criminaliştii au încercat să construiască firul evenimentului, pentru a înţelege cum s-a petrecut totul. “Cei trei se aflau lângă maşină, exact sub firele de înaltă tensiune de 110 KV, care traversează albia râului şi se află la o distanţă de circa 6 metri de sol. Astfel, s-a produs un arc electric ce a afectat atât persoanele de faţă cât şi autoturismul. Se pare că, în momentul în care a fost electrocutat, undiţa bărbatului a sărit pe autoturism şi astfel a luat foc. Nu se pune problema unui braconaj. În primul rând, bărbatul abia sosise şi nu a apucat să prindă niciun peşte.”, ne-a spus subinspectorul Robert Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. În locul unde s-a petrecut nenorocirea, sunt vizibile urmele roţilor de la maşină. Iarba este arsă. Cablul de înaltă tensiune este şi el despicat. Undiţa, trusa medicală, pătura, toate au fost făcute scrum.


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite