Tarife mai mari în cimitire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, timp de patru ani au rămas nemodificate, sumele percepute pentru concesionarea  şi întreţinerea locurilor de veci în în cimitirele Sfântul Gheorghe şi Prundu  vor creşte începând de anul viitor.

Noile tarife vor fi supuse aprobării chiar în şedinţa de Consiliul Local de joi. 

Tariful de întreţinere în cimitirul Sfântul Gheorghe va fi de 3 lei pe metrul pătrat faţă de 2 lei în prezent iar tariful de acord pentru construcţia unei cripte va ajunge la 40 de lei, cu 10 lei în plus faţă de nivelul actual iar  acordul pentru construcţia unui cavou,  va costa, de la 1 ianuarie  120 de lei, faţă de 90 de lei în prezent.

Tariful pentru înhumarea în pământ va creşte de la 163 de lei la 181 de lei,  iar pentru înhumarea în criptă ,  de la 162 de lei la 187 de lei La cavou , tariful de înhumare va ajunge la 198 de lei, cu 2l lei mai mult decât acum.

Tariful de concesionare a unui loc de înhumare pentru o perioadă  de 7 ani va fi de 420 de lei şi de 1.080 de lei pentru  25 de ani , faţă de 870 şi 330 de lei cât se percepe acum.

În cimitirul Prundu se va ajunge la un tarif de 270 de lei pentru concesionare unui loc de veci pe o perioadă de 7 ani  şi la 750 de lei în pentru concesionarea pe o perioadă de 25 de ani, faţă de  210 lei , respectiv 520 lei în present.

„Era cazul ca aceste tarife să fie mărite având în vedere faptul că de patru ani nu s-a mai umblat la ele”, spune Dumitru Cârstea, şeful serviciului Administratrea cimitirealor şi prestări servicii funerare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite