Târgul meşterilor de primăvară la Jupiter City

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii live ale unor meşteşuguri rare.Olarit, sculpturi în lemn,icoane pe sticlă, ouă încondeiate, figurinedin sticlă. Toate acestea pot fi admirate la Jupiter City, în acest sfârşit de săptămână.

Târgul de primăvară al meşterilor populari a ajuns la cea de-a treia ediţie. 35 de meşteri din 29 de judeţe ale ţării se vor afla timp de trei zile în complexul comercial Jupiter City pentru a-şi prezenta creaţiile.

Icoane pe sticlă şi sculptate în lemn, cu tematică pascală, ouă încondeiate, costume populare, ceramică de Horezu, chimire din piele, figurine din ceramică reprezentative pentru viaţa satului, picturi, dar şi ţesături fine din borangic vor putea fi admirate, de astăzi până duminică, la Târgul meşterilor populari.

Artiştii vor dezvălui curioşilor secretul meşteşugului lor, specific zonei din care provin. Arta moldovenească a încondeierii ouălelor, dar şi modelarea sticlei la cald vor putea fi descoperite, artiştii lucrând chiar în faţa vizitatorilor.

De asemenea, piteştenii vor putea cumpăra şi delicioasele preparate tradiţionale din carne, lactate, miere şi vin de la Crama Vasilescu. Florile din pănuşi vor fi cu siguranţă preferatele copiilor, în timp ce doamnele vor admira standurile cu flori de primăvară.

Instrumente muzicale unice în lume
O prezenţă deosebită la acest târg va fi cea a inventatorului teraminului, instrumental care cântă fără să fie atins. Argeşeanul Benedict Popescu a participat de curând la showul Românii au talent, reuşind să impresioneze juriul şi publicul cu instrumentele sale de cântat. La târg, artistul va aduce atât teraminul, cât şi fierăstrăul muzical şi martenoton, instrumente unice în lume.

Sâmbată, începand cu ora 17:00, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Aşchiuţã” ne va introduce în lumea arhaică printr-o minunata piesă de teatru cu papuşi, urmând ca, de la ora 18:00, să evolueze artiştii Ansamblului “Haiducii de la Amărăşti” cu ritmuri ale muzicii tradiţionale.  În ultima zi a târgului, duminică, de la ora 17:00, Sofia Vicoveanca îşi lansează cartea „Taine în adânc păstrate” şi vă aşteaptă cu cele mai frumoase cântece populare, într-un concert special“,spune Cristina Fota, organizator.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite