Piteşti: Sute de posturi vacante în confecţii, comerţ şi construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ionescu studiază săptămânal oferta de locuri de muncă
Mihai Ionescu studiază săptămânal oferta de locuri de muncă

1100 de locuri de muncă sunt declarate vacante, în aceste zile, cele mai multe din acest an, în judeţul Argeş. Peste jumătate dintre posturi sunt valabile în domeniile: confecţii, construcţii şi comerţ. Datorită avalanşei de posturi libere, AJOFM Argeş va mai organiza o bursă suplimentară, la finele lunii iulie.

Şomeri, acum este timpul să vă găsiţi un serviciu! La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş sunt declarate vacante 1097 de posturi: 638 în Piteşti, 329 în Topoloveni, 59 în Curtea de Argeş, 46 în Câmpulung, 24 în Costeşti şi doar unul în Mioveni. Numărul este unul record de la începutul anului, iar cauzele acestei creşteri sunt multiple.

„Avem de-a face cu o revigorare a sectorului construcţiilor, care pe timp de vară merge foarte bine, apoi se cer multe posturi şi în comerţ, unde, la fel, este o perioadă propice, cea de vară. Putem spune că şi noul Cod al Muncii are un rol, pentru că munca la negru este aspru taxată, iar angajatorii sunt nevoiţi să-şi declare posturile vacante. În plus, judeţul nostru s-a aflat pe primul loc ca şi creştere economică în acest an, aşa că şi acest lucru îşi spune cuvântul”, spune Iulian Nicolae, directorul AJOFM Argeş.

600 de joburi în confecţii

La cea mai recentă bursă a locurilor de muncă, organizată pe 27 mai, au fost puse la bătaie aproape 1000 de posturi, astfel că se constată o creştere cu 100 a locurilor  vacante. Majoritatea joburilor, adică 600, sunt în domeniul construcţiilor, Francesca Industries, firma omului de afaceri Ovidiu Baciu, făcând 560 de angajări, pentru Piteşti şi Topoloveni, pe posturile: confecţioner asamblor, tehnician în industria textilă sau călcător confecţii.

“Noi am publicat anunţul încă de la începutul anului, pentru că avem nevoie de oameni ca să înfiinţăm o secţie nouă. Vreau să vă spun că deşi nu sunt nişte condiţii de angajare aspre, doar o experienţă de şase luni în acest domeniu, totuşi nu vin oameni, chiar dacă sunt destui şomeri în judeţ”, ne-a explicat un reprezentant al departamentului de Resurse Umane din cadrul companiei.

În topul angajărilor, se află şi construcţiile, cu aproape 70 de posturi de muncitori necalificaţi, mecanici şi maşinişti, sau comerţul cu peste 50 de locuri vacante în tot judeţul, pentru posturile de agent vânzări, consilier vânzări, casier sau lucrător comercial.

Cei mai ghinionişti par să fie însă absolvenţii de studii superioare, care au posibilitatea să aleagă doar 35 de locuri de muncă, pentru ei fiind scoase la concurs joburi de agent şi consilier vânzări, ingineri, analişti sau economişti.

Şomerii caută, dar nu găsesc

Pe holul AJOFM Argeş, au fost postate la avizier cele mai noi locuri de muncă.

Panoul este asaltat zilnic de şomeri şi, cu toate acestea, puţini îşi şi găsesc un serviciu. Printre aceştia se află şi Mihai Ionescu, de 43 de ani, din Piteşti, care a muncit 23 de ani în domeniul electric.

Acum, la o lună după ce i-a expirat indemnizaţia de şomaj, tot încearcă să se încadreze în muncă, dar în zadar.

“Sunt multe locuri de muncă, dar când suni, oamenii de acolo îţi spun ba că nu mai sunt valabile, ba te întreabă de vârstă, ceea ce pe mine nu mă avantajează. Sper ca vara asta să-mi găsesc şi eu ceva, că altfel nu-mi mai rămân decât două variante: să mă duc în afară sau în lumea de dincolo, sunt deprimat de atâtea căutări”, spune bărbatul.

Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care nu au un loc de muncă, AJOFM Argeş va organiza pe 29 iulie, la Sala Sporturilor din Piteşti, o nouă bursă, motivul fiind acela al creşterii ofertei angajatorilor.

CIFRE:
În luna mai, numărul total al şomerilor argeşeni era de 13 667, în scădere cu 5740 de persoane faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Rata şomajului este de 5.1%.


Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite