Sute de hectare de vegetație făcute scrum în Făgăraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiile din Făgăraș  nu au fost lichidate nici la aceată oră, deși mistuie vegetația de aproape o săptămână. Pompieri, pădurari și militari intervin pentru a stopa extinderea flăcărilor.

Toată săptămâna trecută pompierii, pădurarii și militarii s-au luptat cu flăcările izbucnite în mai multe zone din Făgăraș. La această oră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş intervine în continuare pentru stingerea incendiilor.

Aproximativ 59 persoane vor lucra și astăzi pentru lichidarea incendiului izbucnit în zona golului alpin de pe Valea Brătila, Vârful Netotu şi în zona Vârful Roşu – Muntele Groapa cu mijloace de primă intervenţie: lopeţi, bătătoare, bidoane cu apă, vermorele. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de  aproximativ 640 de hectare. Intervenţia este dificilă din cauza zonelor greu accesibile şi a lipsei surselor de apă.

În zonă au fost detaşaţi şi 41 de militari profesionişti de la UM 02405 şi UM 1225 Piteşti.

Luni dimineața, incendiul izbucnit în comuna Lereşti - Muntele Zănoaga a fost lichidat, în zonă rămânând pentru supraveghere 4 lucrători de la Ocolul Silvic Câmpulung.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite