Sute de persoane au ajuns la spital de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu la fel de liniştite au fost sărbătorile pentru medici şi pentru pompieri. Sute de persoane au sunat încontinuu la dispeceratul 112 solicitând ajutor. Argeşenii au făcut abuz de bucatele preparate pentru masa de Paşte şi din această cauză au ajuns la spital.

În primele două zile de Paşte 551 de argeşeni se prezentaseră la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Majoritatea au venit cu tulburări pe fondul consumului de alcool sau al exceselor de alimente, dar şi cu afecţiuni respiratorii, cauzate de vremea înşelătoare. Dintre aceştia, 282 de pacienţi au rămas internaţi sub supravegherea medicilor.


Persoanele cu probleme psihice şi cele care au încercat să se sinucidă au îngroşat numărul pacienţilor de la Secţia de Psihiatrie, în timp ce micuţii care au înfulecat dulciuri cu poftă au ajuns la Spitalul de Pediatrie.


La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş s-a lucrat la foc continuu. Peste 650 de apeluri s-au înregistrat în perioada 23-25 aprilie, cele mai multe solicitând îngrijiri medicale pentru persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru cele care au suferit indigestie.


S-au înregistrat şi 15 decese în ultimele zile, patru fiind din cauza stopului cardio-respirator şi restul din cause naturale.


Nici pompierii nu au avut parte de sărbători liniştite. Aceştia au intervenit la peste 15 incendii în care au ars trei fânare şi patru case, restul fiind incendii de vegetaţie.

Paramedicii de pe echipajele SMURD au intervenit la peste 50 de cazuri în tot judeţul, în majoritatea fiind vorba de acordarea de îngrijiri medicale persoanelor aflate în stare de ebrietate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite