Suplinitorul de nota 10 din Argeş este profesor la Seminarul Teologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O singură notă de 10 a fost obţinută în Argeş la concursul de suplinire care s-a desfăşurat pe 4 august. Codrut Dumitru Scurtu predă muzică liniară şi muzică psaltică la Seminarul Teologic din Curtea de Argeş.

Rezultatele concursului de suplinire, susţinut de 270 de candidaţi argeşeni, au fost afişate, ieri, după-amiază, la centrul de examen de la Colegiul Naţional “I.C. Brătianu” din Piteşti.

A fost obţinută o singură notă de 10, norocosul aflând rezultatul de la reporterii “Adevărul”, care l-au contactat chiar în ziua în care împlinea 28 de ani. Codruţ-Dumitru Scurtu din Curtea de Argeş a susţinut examen scris la disciplina Educaţie Muzicală.

“Am învăţat mult, am trudit”

Codruţ este, de un an, profesor suplinitor la Seminarul Teologic din Curtea de Argeş, acolo unde predă muzică liniară şi muzică psaltică. Este pasionat de acest domeniu, de la opt ani intrând în corul Orfeu, iar în urmă cu câţiva ani a devenit dirijor al corului preoţilor din Curtea de Argeş.

“Am învăţat mult pentru acest examen, am trudit. Un dascăl trebuie să fie pregătit, să nu copieze, să expună ceea ce simte şi ce ştie. El trebuie să se detaşeze de latura teoretică şi să se incline mai mult către cea practică. Cred că acest examen reflectă realitatea din învăţământul românesc. Eu voi continua să predau şi în acest an la seminar”, ne-a spus profesorul de nota 10.

În Argeş mai mult de jumătate dintre  suplinitori au luat note sub 5, cea mai mică fiind obţinută de un profesor care a luat 1,1 la Educaţie Fizică şi Sport. Contestaţii se mai pot depune şi astăzi, urmând ca rezultatele finale să se afişeze pe 11 august.

Începând cu 22 august se va face o nouă rundă de repartizări pe posturile vacante, prioritate având cei care au susţinut Titularizarea şi au obţinut note peste 5.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite