Piteşti:20 de lei ora de vâslit pe lacul din Ştrand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:20 de lei ora de vâslit pe lacul din Ştrand
Piteşti:20 de lei ora de vâslit pe lacul din Ştrand

În plin sezon estival, bărcile au devenit principalul reper pentru piteştenii care aleg să petreacă sfârşitul de săptămână în aer liber în parc.

O oră de vâslit pe lacul din Ştrand costă 20 de lei, iar în weekend piteştenii stau la coadă pentru a-şi satisface pofta de plimbare cu barca. Baza de agrement îşi deschide porţile, la sfârşit de săptămână, de vineri până duminică, de la ora 10.00, însă agitaţia pe malul lacului începe la prânz, când piteştenii ies în familie pentru câteva ore de relaxare în aer liber.
„Vin mereu în Ştrand, la plimbare, şi de fiecare dată mă opresc cu familia şi la bărci. Este o plăcere să te plimbi pe lacul Ştrand, plus că tariful mi se pare acceptabil“, spune Radu Titu (56 de ani), unul dintre clienţii fideli ai bazei de agrement.
Minorii, doar însoţiţi de adulţi
Nu oricine poate urca în barcă, însă. Spre exemplu, minorii au acces numai însoţiţi de adulţi, iar într-o barca nu pot urca mai mult de patru persoane. Totodată, este interzis vâslitul pentru persoanele aflate în stare de ebrietate. Ca reguli de conduită, cei care administrează baza de agrement îşi sfăruiesc clienţii să nu stea în picioare şi să nu se balanseze în barcă, fiind exoneraţi de răspundere în cazul eventualelor accidente provocate din neglijenţa pasagerilor. De asemenea, bărcile sunt dotate cu veste de salvare, pe care clienţii sunt sfătuiţi să le poarte.
În curând vor fi şi hidrobiciclete
Servicul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti, care se ocupă de întreţinerea bazei de agrement, are în dotare 10 bărci cu vâsle, însă de la jumătatea acestei luni piteştenii vor putea pedala pe lacul din Ştrand.
„Pe 15 august ne vor sosi şase hidrobiciclete pe care le-am achiziţionat din Constanţa. Am ţinut cont, în acest sens, de solicitările clienţilor“, precizează Constantin Zichil, directorul Serviciului Public de Exploatare a Patromoniului Municipiului Piteşti.
Cât priveşte situaţia încasărilor, municipalitatea  nu are de ce să se plângă. „Luma trecută am încasat aproximativ 2.000 de lei. Este bine, ţinând cont de faptul că mulţi piteşteni sunt plecaţi în concediu în această perioadă“, spune directorul Constantin Zichil.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite