Piteşti:Pescuitul interzis pe lacul Ştrand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Pescuitul interzis pe lacul Ştrand
Piteşti:Pescuitul interzis pe lacul Ştrand

Lacul din Ştrand a fost repopulat cu aproape o tonă de peşte, iar autorităţile locale au interzis pescuitul în zonă timp de un an.

Pescarii stau cu limba scoasă pe marginea lacului din Ştrand, în timp ce mii de peşti le fac cu ochiul. În urmă cu un an, lacul a fost repopulat, în urmă cu câteva luni, cu aproximativ o tonă de peşte, iar autorităţile locale au luat decizia de a interzice pescuitul în zonă, timp de un an.

Pe marginea lacului, sunt puse pe copaci semne vizibile cu Pescuitul interzis!”, iar paznicii supraveghează zi şi noapte lacul, pentru a-i impiedica pe cei certaţi cu legea să arunce undiţele în apă. Există însă şi pescari care nu se dau bătuţi cu una, cu două, şi apelează la tot felul de tertipuri pentru a pune mâna pe câţiva “moştrii” din lacul Ştrand.


“Nu risc să-mi pierd serviciul pentru câteva bucăţi de peşte”
“ Sunt pescari care vin şi ne oferă una, alta pentru a-i lăsa să pescuim. Nu risc să îmi pierd serviciul pentru câteva bucăţi de peşte. Nimeni nu are voie să pescuiască aici.”, spune unul dintre cei paznici. Autorităţile locale exlpică de ce s-a luat decizia de a interzice pescuitul pe locul Ştrand. “Am populat lacul cu ten, fotofag şi crap, peşti care au rolul de a curăţa bazinul. Timp de un an, nu se poate pescui, pentru că se strică ecosistemul şi asta ar însemna că am muncit degeaba.”, precizează Horia Iliescu, directorul secţiei Baze Sportive şi Agrement, din cadrul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti.


Cei certaţi cu legea nu sunt amendaţi
Operaţiunea de curăţare a lacului din Ştrand, care era plin de verdeaţă, a început în urmă cu un an, când s-au alocat 600.000 de lei pentru decolmatare. Acum, apa este limpede, iar oamenii pot admira şi chiar hrăni cu pâine speciile de peşti. “Vin în Ştrand cu familia în fiecare sfârşit de săptămână. Petrecem ore întregi pe marginea lacului. Copii noştri sunt înnebuniţi după peşti.”, spune Radu Crivac (35 de ani).

Pescuitul este interzis, însă cei care sunt prinşi la furat nu riscă să li se întocmească dosar penal, şi nu sunt nici măcar amendaţi. “Nu au fost stabilite amenzi în astfel de situaţii. Cert este că lacul este păzit non-stop de paznici şi de poliţişti comunitari, astfel încât nimeni să nu poată pescui. Oricum, până aum nu ne-am confruntat cu astfel de cazuri.”, spune directorul Horia Iliescu.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite