Străinii vin la Piteşti să-şi facă dinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La cabinetul doctorului Ionuţ Costache se tratează şi Roberto, un tânăr venit tocmai din Eleveţia
La cabinetul doctorului Ionuţ Costache se tratează şi Roberto, un tânăr venit tocmai din Eleveţia

Europenii îşi repară dinţii la Piteşti! Preferă să urce în avion , decât să plătească peste zece mii de euro pentru nişte implanturi care aici costă la jumătate.

Cabinetele stomatologice sunt luate cu asalt în această perioadă de persoanele întoarse acasă de sărbători şi chiar de către străini. Nu de alta, dar decât să scoată din portofel peste zece mii de euro pentru o lucrare dentară complexă, îşi rezolvă problemele în ţară la jumătate de preţ. Acesta este şi cazul lui Roberto, un tânăr din Elveţia care a îmbinat utilul cu plăcutul: a petrecut cumpăna dintre ani la Piteşti, alături de nişte rude apropiate, şi îşi face şi dinţii la cabinetul doctorului Ionuţ Costache. Ca el au mai procedat sute de străini şi de piteşteni întorşi de peste graniţă. Au profitat de concediul de iarnă şi în cele două sau trei săptămâni cât au la dispoziţie plombează măselele, fac detartraj şi chiar implanturi.


2.200 de euro, trei plombe în Spania


Aseară, în cabinetul medicului Ionuţ Costache situat în centrul oraşului, scaunele din sala de aşteptare erau ocupate. Cei mai mulţi dintre pacienţi sunt piteşteni plecaţi la muncă peste hotare, care au revenit acasă în preajma sărbătorilor. „Sunt plecată din 2006 în Spania împreună cu soţul şi nu ne permitem să venim acasă decât odată pe an. Pe lângă faptul că sunt bucuroasă pentru că am petrecut sărbătorile alături de părinţi, sunt fericită pentru că am mai rămas şi cu ceva bani în buzunar. În Spania am vrut să-mi plombez un dinte şi două măsele cariate şi stomatologul îmi cerea 2.200 de euro. Aici nu plătesc mai mult de 500 de euro.”, ne-a spus Loredana Naiu, în vârstă de 28 de ani.


Un elveţian a făcut şase implanturi


Pacientul cu lucrarea dentară cea mai complexă este Roberto, care a venit tocmai din Elveţia. Încă de pe 27 decembrie doctorul Costache munceşte să-i facă o dantură impecabilă.  Şi aseară elveţianul stătea întins pe pat. Avea gura amorţită din cauza anesteziei. Nu se clintea din loc pentru ca nu cumva să-l încurce pe dentist. S-a ridicat după circa o oră, după ce i-a fost făcut ultimul implant. Încântat că va putea afişa un zâmbet larg, dar şi pentru că a rămas cu o parte din banii pe care i-ar fi dat la un cabinet din Elveţia, Roberto ne-a spus: „Am avut de făcut în total şase implanturi. Acum am terminat. Am venit din Elveţia pentru că acolo este foarte scump. Mă costa peste 10.000 de euro toată lucrarea. Pe când aici am plătit mai puţin de jumătate.” 


Dentistul lucrează la foc continuu


Doctorul Ionuţ Costache lucrează zi şi noapte pentru a face faţă solicitărilor. „Încă de la Crăciun a crescut simţitor numărul pacienţilor. Mă refer la străini şi la persoanele întoarse din străinătate de sărbători. Criza mondială se simte. Preferă să vină aici să îşi facă lucrările pentru că preţurile sunt la jumătate faţă de cele percepută în alte ţări din Europa”, a precizat medicul.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite