Ștefan Anton Zețu, micul rocker de la Zavaidoc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este fan Quinn și Elvis  dar cântă folclor în Ansamblul  de copii Zavaidoc al Centrului Cultural Pitești. Visează să-și facă propria trupă rock'n roll dar și-a propus ca până atunci să cucerească publicul cu muzica populară și, poate, de ce nu, cu pictura.

Dragostea pentru muzică este, la Ștefan, moștenire de familie.  Mama cântă la pian iar tatăl este îndrăgostit de vioară. Puștiul a făcut o pasiune pentru note de la vârsta de 2 ani iar la grădiniță a știut să facă spectacol  la fiecare serbare. Că are talent, nu s-a mai îndoit nimeni, așa că părinții l-au îndrumat să studieze pianul.


 “Ce-i drept a făcut-o mai mult, așa, de gura noastră, pentru că el, în sinea lui, își dorea cu totul altceva. A visat să cânte la tobe însă în cele din urmă a ajuns să ia, în particular, lecții de chitară și este foarte mândru de asta!”,  povestește mama puștiului.


 S-a îndrăgostit de chitară și a-nceput să-și facă planuri mari. Elvis Presley și Freddy Mercury au devenit idolii săi iar visul său cel mai mare s-a conturat foarte devreme: și-a propus să înființeze propria trupă  rock iar pentru asta, puștiul s-a apucat să , serios, de treabă. Are deja câteva piese pentru repertoriul viitoarei formații la care, ce-i drept, după cum el însuși mărturisește, mai trebuie să lucreze un pic.


N-a conceput altfel de muzică decât pe ritmuri de rock'n roll, asta până într-o zi în care învățătoarea, remarcându-i calitățile muzicale, i-a propus să facă parte din ceea ce avea să devină Ansamblul de Copii Zavaidoc al  Centrului Cultural Pitești.


 „Mie, unul, nu-mi plăcea deloc muzica populară. Nici măcar nu suportam genul ăsta, însă doamna m-a convins să încerc. Am început repetițiile și mi s-a părut, oarecum, acceptabil, apoi chiar drăguț și, încet, încet a-nceput să-mi placă cu adevărat”, spune  Ștefan.


 Muzica populară a devenit adoua sa pasiune iar premiile pe care le-a obținut cu grupul sau individual  i-au dat încredere că folclorul poate fi pentru el, o rampă de lansare. La Mioveni, la Festivalul aristic al elevilor, Ștefan a făcut senzație cu interpretarea sa iar piesa, “De la Primărie-n sus i-a adus puștiului premiul I, fiind considerat cel mai bun interpret la categoria sa de vârstă (7-11 ani).


Puștiul a impresionat nu numai ca solist al Ansamblului de copii Zavaidoc ci și ca membru al corului Ars Nova (copii) din Pitești. N-a renunțat la visul său și acolo, acasă, în camera lui, în fiecare zi,  Ștefan exersează de zor să devină un star, precum idolii săi.


 Ce-i place:

 “Îmi place să fac sport și sunt fericit, atunci când am timp, să să înot  sau să mă plimb cu bicicleta ori cu rolele.” 
 
Ce nu-i place:

 “Nu-mi place să dorm. Când eram mai mic, somnul de după amiază mi se părea un chin și, încet, încet, am scăpat de el. Oricum, devenisem un maestru al disimulării atunci când venea ora de culcare. Acum mi-ar plăcea ca părinții să mă lase până  foarte târziu ca să pot exersa cât mai mult  dar  știu că nu se poate!”


Întrebări și răspunsuri
 Dacă nu ai fi ales muzica, ce ți-ar fi plăcut să faci?
 Pictură! De fapt, chiar fac pictură. Bunicul meu avea, cu adevărat, talent și cred că am moștenit de la  el ceva din pasiunea pentru culoare .  

Profil
 Născut: 2 iulie 2001;
 Studii: Elev școala generală nr.11 Mihai Eminescu, clasa a III-a;
 Familie: Un frate mai mic, Alexandru, 6 ani.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite