Pitesti: Ana Stan pune pasiune în tot ceea ce face

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitesti: Ana Stan pune pasiune în tot ceea ce face
Pitesti: Ana Stan pune pasiune în tot ceea ce face

Preşedinta Rotary Piteşti se implică trup şi suflet  în acţiunile umanitare ale clubului pe care-l conduce şi-i sprijină pe tinerii talentaţi să se afirme.

 Ana Stan s-a bucurat de fiecare dată când a putut să-i ajute pe cei  lipsiţi de noroc.“ M-au impresionat mereu cei cu o stare materială precară şi, poate şi de aceea, m-am simţit fericită atunci când, în 2004, am fost admisă în rândul membrilor Rotary Internaţional.“, spune jurista care mărturiseşte că cei din club sunt pentru ea o a doua familie.

”Ne întâlnim o dată pe săptămână, şi, după partea festivă care ţine cam o oră,  povestim despre copii, despre părinţi, despre necazuri. De Crăciun ne colindăm unii pe alţii... Suntem ca o mare familie.  De fapt mi-am făcut alţi 30 de prieteni pe lângă cei pe care-i aveam deja”, povesteşte Ana Stan.

 Activitatea clubului al  cărui preşedinte este Ana Stan asigură servicii umanitare şi promovează standarde etice înalte în activitatea profesională. Urmăreşte formarea de lideri în rândul tinerilor  şi-i sprijină să se afirme pe cei talentaţi, cu merite deosebite dar lipsiţi de fonduri materiale.

”În calitate de preşedinte al clubului am încercat să susţin activitatea celor de vârsta copiilor mei. Aşa am sprijinit  Concursul Naţional de Oratorie,  care a stârnit un real interes. Însuşi Principele Radu Duda s-a oferit să acorde marele premiu câştigătorului de anul acesta.“ , spune Ana Stan.

Acelaşi club  a sponsorizat şi susţinut  organizarea Festivalului de Film Artistic de scurt Metraj, 3 Fest, oraganizat de Ania Cazan  şi a susţinut  Ştafeta ciclistă de la Piteşti, din toamna acestui an.  “Am încercat să atragem atenţia autorităţilor locale că lipsesc pistele pentru ciclişti şi, în plus, am  dorit  să transmitem semenilor noştri un îndemn pentru o viaţă sănătoasă  şi un mediu sănătos ”.

Sprijină o campanie de ajutorare a unor copii bolnavi
 Prin clubul pe care-l conduce, Ana Stan s-a implicat recent în proiectul umanitar Salvaţi inima unui copil! care îşi propune să vină în a sprijinul a cinci micuţi cu malformaţii cardiace congenitale. Copii ar urma să fie operaţi şi să parcurgă programe de recuperare într-o clinică de specialitate din Israel.

”Este  prima noastră campanile de acest gen . Prin ea sperăm să  câştigăm încrederea piteştenilor şi nu numai, persoane interesate să doneze bani  pentru proiecte umanitare. Pe 30 octombrie, de la ora 17.30, organizăm, la Casa Sindicatelor, un concert extraordinar de caritate. Pe scenă va urca maestrul Gheorghe Zamfir alaturi de Orchestra Filarmonicii din Piteşti.

Toţi banii strânşi din vânzarea biletelor precum şi sumele depuse în conturile deschise de noi vor fi donate pentru deplasarea in Israel, pentru o operaţie, a unei fetiţe de numai doi ani.”, explică Ana Stan.


  Iniţiative pe mai multe planuri
„De doi ani suntem împlicaţi în schimburi internaţionale de elevi. Ne găzduim oaspeţii, organizăm excursii pentru ei, le prezentăm România. Chiar în acest moment eu am acasă un copil brazilian care a venit, pentru un an, la studii în ţara noastră şi care, acum, învaţă la Liceul Zinca Golescu. Un alt copil român se află în acestă perioadă la studii, în Brazilia”, explică preşedintele clubului Rotary.

 Profil:
 Născută: 29 august  1965, comuna Băbana, judeţul Argeş
 Familie: căsătorită, doi băieţi
 Studii: facultatea  de Drept, Universitatea Bucureşti

 Ce-i place
 Imi plac punctualitatea, disciplina, sensibilitatea oamenilor.  Ador florile, iar dintre toate, cel mai mult îmi plac muşcatele şi orhideele.
 
Ce nu-i place
 Nu-mi plac oamenii vicleni, care lovesc pe la spate şi  cei care  nu au curajul răspunderii. Nu–mi plac şerpii.

 
 Întrebări şi răspunsuri

Care este cea mai mare satisfacţie pe care v-a adus-o activitatea în Clubul Rotary?
 
De ce să nu recunosc, cea mai mare satisfacţie am avut-o atunci când am fost desemnată preşedintele clubului, în mandatul 2009-2010, fiind prima femeie preşedinte. 

 Sunteţi o persoană foarte activă. Vă mai rămâne timp şi pentru familie?

 Familia este întotdeauna pe primul plan . Cel mai bine mă simt acasă, când le pregătesc masa alor mei, când jucăm ping-pong, când stăm împreună la terasă, când discutăm .

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite