Sprijin pentru şomerii din Costeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul a fost lansat la Primăria Costeşti
Proiectul a fost lansat la Primăria Costeşti

Asociaţia "Sprijin pentru Viaţă", în colaborare cu autorităţile, îi ajută pe şomerii din oraşul Costeşti şi din comunele învecinate să-şi găsească un loc de muncă.

Ieri, Asociaţia „Sprijin pentru Viaţă”, a organizat, în sala de consiliu a Primăriei Costeşti, conferinţa de lansare a proiectului „Calitate în resurse umane pe o piaţă a muncii flexibilă şi modernă – mobilitate şi antreprenoriat”, cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Practic, proiectul îşi propune, pe durata a 18 luni, să  dezvolte capacitatea de ocupare a 1000 de persoane (700 persoane inactive şi 300 de şomeri de lungă durată) din oraşul Costeşti, precum şi din comunităţile rurale aflate în proximitate.


Se va înfiinţa un birou de informare

Din totalul de 1.000 de persoane care vor beneficia de informare şi consiliere, 300 vor fi selecţionate pentru programul integrat de creştere a capacităţilor de ocupare, 150 dintre acestea vor intra şi în programe de formare profesională, iar 20 vor fi asistate pentru iniţierea unor activităţi independente, fiind demarate 5 activităţi independente.

În acest scop, se va înfiinţa în oraşul Costeşti, Centrul Local de Informare şi Asistenţă pentru Ocupare, astfel încât serviciile oferite să intervină direct în vederea creşterii gradului de ocupare în rândul participanţilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite