Spovedanie şi pregătiri pentru Paşte, în toate bisericile din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bisericile au fost pline în Sâmbăta Mare
Bisericile au fost pline în Sâmbăta Mare

Încă de la primel ore ale dimineaţii, bisericile din Piteşti s-au umplu de credicioşi veiţi să asiste la slujba din dimineaţa Sâmbetei Mari, să se spovedească şi să se împărtăşească pentru ultima dată înainte de mare grijanie din dimineaţa Învierii Domnului.

Bisericice din Piteşte au devenit neînzăpătoare încă din ultima zi dinainte de slujba de Înviere, iar la noapte, în toate lăcaşurile sfinte din Piteşti sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni. Tocmai de aceea, preoţii au fost prezenţi la datorie pe tot parcursul zilei, mai ales că mai erau şi câteva pregătiri de făcut înainte de cea mai importantă slujbă creştină din an. Prescura a fost pregătită, s-a făcut curat, s-au pus în funcţiune instalaţiile de sunet la bisericile mari, totul pentru ca lucrurile să meargă bine la noapte.

Cei care nu au apucat să se spovedească, au făcut-o astăzi, pentru că altfel nu mai puteau primi cea mai importantă împărtăşanie, cea din noaptea de Înviere. „Astăzi este foarte multă lume la biserică, credincioşi se apropie mai mult de Dumnezeu în aceste zile, azi vin foarte mulţi să se spovedească pentru a primi trupul şi sângele lui Hristos, curaţi de păcate.”, spune părintele Cornel Ilie, parh al bisericii Sfânta Trime din Piteşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite