Piteşti: Sala Sporturilor, lăsată în paragină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Sala Sporturilor, lăsată în paragină
Piteşti: Sala Sporturilor, lăsată în paragină

În Complexul sportiv Trivale, construit în 1974, nu s-a mai făcut nicio reparaţie de mai bine de patru ani în condiţiile în care aici sunt organizate, săptămânal, competiţii sportive.


Citiţi şi:

Antrenamente printre mucegai şi igrasie

Construită în 1974, Sala Sporturilor Trivale se află într-un continuu porces de degradare. De mai bine de patru ani, la complexul sportiv situat în vecinătatea stadionului „Nicoale Dobrin“ nu s-a mai făcut nicio raparaţie, astfel că sportivii îşi desfăşoară aici activitatea în condiţii austere.

Sistemul de iluminat este la pământ, la fel şi vestiarele, iar podeaua a început să se umfle şi să pună în pericol sănătatea sportivilor. Probleme mari sunt şi cu sistemul apă şi canalizare.

Duşuri racordate la hidrant

Conducta principală de apă rece s-a perforat, astfel că, din lipsa banilor, s-a recurs la varianta de avarie: racordare la hidrant. Adică necesarul de apă a fost asigurat pentru o zi, cât a durat reparaţia, din conducta de hidrant.

„Ne confruntăm cu mari probleme. Pardoseaua a început să cedeze, la fel şi sistemul de iluminat, iar conducta de apă rece s-a perforat. Până am reparat ţeava principală, am fost nevoiţi să ne legăm la hidrant, pentru o zi, pentru că nu am avut altă soluţie la duşuri şi toalete“, spune Florean Vişan, directorul complexului „Trivale“. 

Când doi se ceartă nimeni nu câştigă

Sala Sporturilor Trivale se află în patrimoniul Ministerului Tineretului şi Sportului, fiind administrată la nivel local de Direcţia de Sport Judeţeană (DSJ) Argeş.Banii pentru reparaţii ar trebui să vină de la minister, numai că actuala conducere a DSJ Argeş dă vina pe fost conducere, care nu a reuşit să obţină de la centru fondurile pentru reparaţii.

„ De la minister nu au venit niciun leu în ultimii patru ani, asta din cauza proastei relaţii pe care fostul director a avut-o cu cei de la minister. Din câte ştiu eu, domnul Achimescu nici măcar nu a cerut bani pentru reparaţii“, spune Alexandru Panţulescu, director coordonator adjunct la DSJ Argeş.

Fostul director spune, însă, altceva. „Tot timpul am solicitat bani de la minister pentru reparaţii, însă fiecare cerere a fost respinsă. Nu ştiu din ce motiv“, susţine Laurenţiu Achimescu, care din septembrie, de când i-a fost desţiinţat postul de director executiv, prin ordin ministerial, se află în concediu medical.

Pardoseala este umflată

Dureros este faptul că Sala Trivale este singura din Piteşti unde se pot ţine competiţii la nivel înalt. „Pardoseala s-a umflat şi a început să cedeze. Doamne fereşte, să se agaţe vreun sportiv de scânduri şi să se accidenteze“, spune directorul Florean Vişan. Au existat situaţii în care meciuri de volei sau de baschet au fost pe punctul de a nu se disputa.

De fiecare dată însă oficialii echipelor au închis ochii expunându-i, practic, pe sportivi riscului. Înlocuirea pardoselii şi a sistemului de iluminat ar costa în jur de 100.000 de euro, numai că, chiar dacă ministerul ar aproba această sumă, reabilitarea sălii ar putea fi făcută abia în vara anului viitor. Asta pentru că în fiecare săptămână în Sala Trivale sunt programate diferite competiţii de inters naţional, care nu pot fi amânate.


Aflaţi care este situaţia la Sala de Atletică Grea pe
piteşti.adevarul.ro

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite